Ak si potrpíš na historickej autenticite, tak Vikingov rovno vynechaj. Ak ti je to u prdele a seriál pozeráš iba kvôli deju, tak OK, pri prvých sériach sa možno pobavíš a atmosféru to nemá tiež najhoršiu. Ale s tou historickou presnosťou je to katastrofa, je zarážajúce, že režisér si nevyhľadá ani tie najelmentárnejšie fakty o tej dobe a potom to vydáva za historický seriál...
Keď už sme pri "historických" seriáloch, pár týždňov dozadu vyšiel nemecký seriál Die Barbaren, obdobie rímsko-germánskych vojen. Ešte som ho nevidel a som zvedavý, či si z histórie tiež spravili prdel, ale dúfam, že snáď Nemci si s tým dali viac záležať. Rimania tam vraj hovoria autentickou latinou. To ale ešte neznamená nič, aj vo Vikingoch hovorili anglo-sasi autentickou anglosasštinou a vikingovia starou severštinou, o to viac ma mrzí, že inak je to historicky úplná sračka a nemá s vikingami absolútne nič spoločné.
Na margo vikingov odporúčam viac nórsky seriál Vikingane, angl. The Norsemen. Asi najautentickejšie filmové zobrazenie vikingov.