Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Corona - skutečná čísla?

Problém s malým množstvím testovaných může vyústit v to, že budou unikat tzv. superpřenašeči, třeba i bez příznaků. Tady se ale naráží na další problém, počet lidí, které je schopna hygiena vytrasovat. Pak by tito mohli být rychle identifikovatelní a posláni do karantény. Jenže - právě to přímo souvisí v tou neochotou některých lidí se testovat a hlásit kontakty. Snížení příjmu (karanténa), firmy také nestojí o zavírání provozů (karantény)… je to začarovaný kruh.

Kdyby stát nevyhazoval zbytečně peníze (5k důchodcům, teď to zrušení superhrubé mzdy*), mohl v krizi podpořit karantény tím, že by lidem hradil 100% příjmu. Případně mohly dostat nějaké kompenzace i firmy, kterým zaměstnance do karantény poslal. Tím by se celý covid-19 dostal pod výrazně větší kontrolu, myslím.

------
*) jistě, důchodci a zaměstnanci jsou rádi (taky bych byl rád), ale uvádím to jako koncepční opatření. Stát/vláda teď přece s tím podbízením se voličům, během krize, přicházet nemusela. Z pohledu ANO je to snad omluvenka za totální selhání v souvislosti s nástupem 2. vlny (čau lidi), z pohledu ČSSD snaha zachránit před pádem mimo parlamentní strany. Jenže on to Mára zase zaonačí tak, že za těch 5k budou důchodci děkovat A.B.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat