Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Asi jsem už starej na to, abych pochopil současnou dobu

Propagátori plochej Zeme sú reálne nebezpečenstvo, konec :-D :-D :-D
Ty teda máš fakt problémy, keď spoločenské nebezpečenstvo number 1 pre teba predstavujú plochozemci a katolíbanci.
Pritom úplne prehliadaš a banalizuješ radikálne obmedzovanie slobody myslenia (už ani nie slova, už je to sloboda myslenia). Keby neexistovali fundamentalistickí lovci konšpirátorov, ktorí ich chcú silou-mocou umlčať, tak by som sa o nejakých minoritných plochozemcoch ani nedozvedel a nikdy by som sa s ich blbým presvedčením nemusel zapodievať.
Naopak tých fundamentalistických lovcov je väčšina, ich túžba ukazovať ľuďom len pravdu a všetko ostatné označiť za hoax má širokú odozvu v EU a ak to Doník ozaj prehrá, v čo nedúfam, tak sa dostanú priamo k moci aj v Amerike a to bude slobodnému svetu koniec. Už teraz si robia kádrové zoznamy nepohldných osôb a myjú si ruky na masové perzekúcie.

A prečo mi vadia lovci konšpirátorov? V princípe by mi to nemalo vadiť, veď je dobré fakticky zboriť rôzne blbosti, lenže oni sa stavajú do pozície inkvizítorov: nemyslíš si, to čo my? Ha! Si kacír, exkomunikovať ťa zo spoločnosti, už ťa nikdy nikto nezamestná, nikdo s tebou už neprehovorí! A prečo je to také nebezpečné? Lebo často sa stáva, že niekto si niečo myslí, všetci mu hovoria, že si blbec, a nakoniec vysvitne, že je to pravda. Ono je v skutočnosti veľmi ťažké určiť, kto sa mýli, hlavne, keď ľudí ocejchujeme za kacírov len kvôli subjektívnemu názoru. On ten zlý "konšpirátor" nakoniec mohol mať celý čas pravdu, ale už je neskoro.

Navyše, hranice "povolených myšlienok" sa zužujú. Takéto rapídne spoločenské zmeny, keď mesiac čo mesiac máme nové pravidlá korektnosti, tu asi ešte nikdy v histórii neboli, ani v Nemecku v 30. rokoch. Proti každému, kto sa nestíha adaptovať, sa to obracia, viz Rowlingová. To ešte len budeš fňukať, keď budeš mať reálne problémy za v tomto momente nevinnú poznámku.

EDIT: Ešte k tomuto video od Gorduliča, ktoré som videl včera a takmer ma vystrelilo zo stoličky. Vždy mi bolo jasné, že je to kretén, ale tá odhodlanosť cenzúrovať "neoverené informácie" a prezentovať to ako najzaslužilejšiu službu spoločnosti, to je fakt desivé. https://www.facebook.com/watch/?v=358147488617821

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat