Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Asi jsem už starej na to, abych pochopil současnou dobu

Jsou mladí, revoluční, zpitomělí levicovou propagandou, nebo prostě jen neúspěšní a nas*aní na současnou dobu. Nebo vychytrale cítí příležitost se někomu zalíbit a doufat, že se časem dostanou k lízu. A nebo jsou přesvědčeni, že takhle je to správně - tohle cítilo spousta revolucionářů, mrkni třeba na ranná padesátá v Československu. Já to mám trochu jednodušší než ty (pár roků mám navíc), začíná mi být vše, co se tu (v ČR, EU) děje, ukradené. Starám se o sebe (myslím materiálně) a jak si to zařídí ta mladá avantgarda, mi vlastně může být jedno. A kdyby nebylo - stejně to neovlivním.

Bude to pro mnoho lidí (nebo už vlastně je) stejné jak za komunistů. Jinak mluvit na veřejnosti, jinak doma - dobře to známe. Vysvětlovat dětem, proč na veřejnosti musí lhát, proč nemohou mít svůj názor. Málokdo bude hrdinný disident a nechá se jen za názor (třeba ohledně podivných pohlaví, inženýrů a doktorů, všelikých menšin, ras, náboženství apod.) perzekuovat.

Angsoc, newspeak, převrácení historie - je neuvěřitelné, jak přesně se Orwell strefil. Zatím ale ty pomýlené tak jak tam nelikvidují, jen je vyhazují z práce, z univerzit, případně vystavují trestnímu stíhání. A doma si pořád můžeš myslet svoje - akorát to nesmíš zveřejnit.

Nu, já už to tu nějak doklepu..

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...