Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Skandál v literární obci

V posledních dnech se naše literární obec potýká s fenoménem, jež je svým rozsahem a zejména dopadem přirovnáván ke sporům o rukopisy. Jde o takovou událost, že svým významem překračuje hranice České republiky.

Naší redakci se pod záminkou anonymity vyjádřil respektovaný literární kritik, který přednáší v Praze a Paříži. "Jde o unikátní nález, zejména v perspektivě dnešních dnů. Něco tak nečekaného, fascinujícího...", následuje dlouhá odmlka, kdy je pan profesor očividně na hranici zvládnutí emocí.

Jak se nám podařilo zjistit, bylo objeveno pravé, nade vší pochybnost autentické literární dílo českého autora z konce devatenáctého století. Fascinující jsou přitom hned dvě skutečnosti: všeobecně známé dílo (které je konsenzuálně autorovi připisováno) je falzifikát o pár let starší než právě objevený rukopis. Druhou, a ještě více fascinující skutečností je, že autor až prorocky přesně popsal situaci právě dnešních dnů (přelom let 2020 a 2021), a to před více než 120 lety!

"Když si rukopis přečtete, zůstanete stát s ústy dokořán a s neuvěřitelnou pokorou", říká profesor literatury. "Autor svou imaginací naprosto poráží i světově uznávané literární kapacity. Přitom byl do dnešních dnů brán jako běžný, nebál bych se říct tuctový spisovatel. To se teď provždy změní", uzavírá svou úvahu.

Naší redakci neuniklo, jak bravurní pseudonym si autor tohoto přelomového díla zvolil: K. V. R. A zde musíme obdivovat další z jeho geniálních úvah. Nechť je našemu čtenářstvu známo, že jazykem vyšší společnosti byla na sklonku 19. století francouzština, autor ale záměrně volí pseudonym v angličtině, předpokládaje správně, že světu bude v roce 2020 vládnout angličtina. Pseudonym K. V. R. jsme dešifrovali jako Co-Vid is Raising.

Dílo, které doslova obrátilo českou literární scénu a v příštích dnech zatřese i tou světovou je Pantáta bez roušek.

Předmět Autor Datum
Kdo je "naše redakce"? Vidím jen výpis emocí, ale nic moc konkrétního jsi nepředložil. Edit Jo to j… poslední
Prasak 21.10.2020 20:31
Prasak

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru