Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Protikrizová (ekonomická) opatření

Všude čtu a slyším (v narážce na Kalouska) hlasy z ANO a spol, že z krize se nemůžeme proškrtat, ale proinvestovat. A že je výborný nápad nabrat státní úředníky (v TV Anýž z HN říkal, že pro příští rok to má být +7000), přidávat peněz komukoliv, kdo si o ně řekne (nebo proto, aby obdarovaní na to pamatovali u voleb 2021), protože lidi pak budou utrácet jak zběsilí, ekonomika poroste, hip hip hurá!

Realita je ale jiná. Čtu, že Češi za krize zběsile šetří a neutrácejí. Chovají se totiž na rozdíl od vlády naprosto logicky a rozumně.

Tahle garnitura dotáhne ČR opravdu do Řecka, pokud dostane další 4 roky k dobru. Máte se (vy mladí) na co těšit… :x:

Jenže kam hrábnout, aby zítřky byly báječné? :-/

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Krize je nevyhnutelna, setrit je nesmysl, penize pujdou do prdele. Jenze nejhorsi je, ze neni co kou… nový
RedMaX 02.10.2020 20:42
RedMaX
Takhle - ona je to principialne pravda. Stat by mel v krizovych letech vic investovat a i schodkovy… nový
bahno 06.10.2020 16:47
bahno
Když slyším slovo "investice", začínám vidět rudě. Někdo postaví z pěti fošen a deseti prken na poli… poslední
petrM 06.10.2020 18:06
petrM

Takhle - ona je to principialne pravda. Stat by mel v krizovych letech vic investovat a i schodkovy rozpocet je akceptovatelny. Skrtat investice v krizi je skutecne nemoudry, ono nelze na makroekonomiku nahlizet videnim rodinneho rozpoctu.
Jenze
a) Skutecne investovat. Ne prozirat prachy, zadny "helicopter money". Stavet a opravovat dopravni infrastrukturu(klidne i ten kanal), skutecne digitalizovat statni spravu a treba i opravovat pamatky. To (a dost jinejch veci) je smyslupny.
b) Na to mel mit stat nastereno z minulych let nevidany ekonomicky prosperity. Schodkovy rozpocet v letosnim i pristim roce vlade odpoustim, to je rozumny. Schodkovy rozpocet v uplynulych 3(spis vice) letech je neodpustitelny.
c) A hlavne zadny nabirani uredniku, obecne hlavne nezvysovat mandatorni vydaje. V tomhle svetle je ten 5kKc prispevek duchodcum sice uplne blbej, ale alespon jednorazovej, nevytvari tlak na statni rozpocet v budoucnu.

Když slyším slovo "investice", začínám vidět rudě. Někdo postaví z pěti fošen a deseti prken na poli rozhlednu, dostane na to 10 mil.Kč, protože je něčí kamarád a říká tomu investice. Nebo vytvoří park se třemi fontánami a 20 lavičkami, dostane 200 mil.Kč a za 4 roky je potřeba na opravy dát dalších 100 mil.Kč a říká tomu investice.
Tímto způsobem se určitě proinvestujeme do blahobytu, ale otázka je, čí blahobyt to bude.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru