Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Protikrizová (ekonomická) opatření

Všude čtu a slyším (v narážce na Kalouska) hlasy z ANO a spol, že z krize se nemůžeme proškrtat, ale proinvestovat. A že je výborný nápad nabrat státní úředníky (v TV Anýž z HN říkal, že pro příští rok to má být +7000), přidávat peněz komukoliv, kdo si o ně řekne (nebo proto, aby obdarovaní na to pamatovali u voleb 2021), protože lidi pak budou utrácet jak zběsilí, ekonomika poroste, hip hip hurá!

Realita je ale jiná. Čtu, že Češi za krize zběsile šetří a neutrácejí. Chovají se totiž na rozdíl od vlády naprosto logicky a rozumně.

Tahle garnitura dotáhne ČR opravdu do Řecka, pokud dostane další 4 roky k dobru. Máte se (vy mladí) na co těšit… :x:

Jenže kam hrábnout, aby zítřky byly báječné? :-/

Předmět Autor Datum
Nejsou lidi. Ti samí, kteří straší Babišem radostně hýkají nad obří eurosekerou a velebí Brusel. nový
karel 02.10.2020 16:48
karel
Krize je nevyhnutelna, setrit je nesmysl, penize pujdou do prdele. Jenze nejhorsi je, ze neni co kou… nový
RedMaX 02.10.2020 20:42
RedMaX
Takhle - ona je to principialne pravda. Stat by mel v krizovych letech vic investovat a i schodkovy… nový
bahno 06.10.2020 16:47
bahno
Když slyším slovo "investice", začínám vidět rudě. Někdo postaví z pěti fošen a deseti prken na poli… poslední
petrM 06.10.2020 18:06
petrM

Takhle - ona je to principialne pravda. Stat by mel v krizovych letech vic investovat a i schodkovy rozpocet je akceptovatelny. Skrtat investice v krizi je skutecne nemoudry, ono nelze na makroekonomiku nahlizet videnim rodinneho rozpoctu.
Jenze
a) Skutecne investovat. Ne prozirat prachy, zadny "helicopter money". Stavet a opravovat dopravni infrastrukturu(klidne i ten kanal), skutecne digitalizovat statni spravu a treba i opravovat pamatky. To (a dost jinejch veci) je smyslupny.
b) Na to mel mit stat nastereno z minulych let nevidany ekonomicky prosperity. Schodkovy rozpocet v letosnim i pristim roce vlade odpoustim, to je rozumny. Schodkovy rozpocet v uplynulych 3(spis vice) letech je neodpustitelny.
c) A hlavne zadny nabirani uredniku, obecne hlavne nezvysovat mandatorni vydaje. V tomhle svetle je ten 5kKc prispevek duchodcum sice uplne blbej, ale alespon jednorazovej, nevytvari tlak na statni rozpocet v budoucnu.

Když slyším slovo "investice", začínám vidět rudě. Někdo postaví z pěti fošen a deseti prken na poli rozhlednu, dostane na to 10 mil.Kč, protože je něčí kamarád a říká tomu investice. Nebo vytvoří park se třemi fontánami a 20 lavičkami, dostane 200 mil.Kč a za 4 roky je potřeba na opravy dát dalších 100 mil.Kč a říká tomu investice.
Tímto způsobem se určitě proinvestujeme do blahobytu, ale otázka je, čí blahobyt to bude.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru