Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Byla trilogie Pán prstenů režírovaná Peterem Jacksonem nadčasová ve svém prostředí?

Ano, téměř naprosto zachoval předlohu (něco málo vypustil a jen velmi málo změnil, např. smrt Sarumana), ale i fantastická kvalita zpracování CGI efektů, kostýmy, kulisy (Dno pytle je prostě úžasný) a taky volba herců - Ian McKellen v roli Gandalfa je skvělý, těžko si tam představuji Conneryho. Hudba taky na jedničku.
A hlavně ten film nemá konkurenci - výpravných fantasy filmů s takovou kvalitou zpracování prostě moc není. A když už, tak jsou to béčka. Ve fantasy oblasti jsou tu ještě Letopisy Narnie, které mají solidní zpracování, ale tam je to spíš pro děcka (nemám moc rád tyto "rodinné" filmy). Třeba v komixovém prostředí (Batman, Superman, Marvel heroes...) je těch filmů mraky, takže žádný z nich nemůže být takovou stálicí, jako je LOTR.

A to Jacksona velká filmová studia omítala, že do toho nechtěli jít, až uspěl u New Line Cinema a to si myslím, že ti, co ho odmítli, si museli rvát vlasy.

Bože, ten film už má 20 let, tak dávno to je a pořád se na to dá dívat.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat