Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak česká vláda (ne)zvládá komunikaci v rámci koronavirové epidemie?

L-Core: Nie, znova si to zle pochopil. Mne už nemáš vôbec veriť, veriť máš iba sebe. :-) Prídem mi to ale zvláštne, že sa zrovna ty k tomu staviaš takto iracionálne. Z ostatných tvojich príspevkov na iné témy by som ťa mal práve naopak za kritického človeka, ktorý sa nenechá zmiesť mediálnou propagandou. Ale asi každý má to svoje, v čom správa úplne absurdne. U teba sú to zrejme choroby a neznáme vírusy, neviditeľný nepriateľ, z ktorého naberieš panický strach. Napríklad aj ja by som mohol mať panický strach z padajúceho lístia a myslieť si, že na jeseň nastane koniec sveta. Po každej jeseni prežitej v strachu by som si povedal, že tú ďalšiu už skutočne skončíme, ale kde nič tu nič a ja by som sa len zbytočne trýznil iracionálnym strachom každú jeseň. To by už ale potom bola diagnóza na psychiatra :!:

fleg: S tými rúškami ja ti nevím. Zo začiatku som bol aj ja zástanca rúšok. Ja nepochybujem, že to trochu spomalí šírenie nákazy. Na začiatku "pandémie" som oceňoval zodpovedný prístup našincov, rúška sme si šili dobrovoľne ešte pred oficiálnymi nariadeniami. V západných krajinách si tie rúška dobrovoľne nedali na tú gebuľu ani za svet, nad čím som ja len krútil hlavou. Ale na druhej strane aj v týchto "bezrúškových" krajinách sa šírenie nevymklo z pod kontroly a vírus sa šíril rovnomerne, preto som dospel k názoru, že pomáhajú len minimálne a ich použitie je skôr kontraproduktívne. Podľa mňa je úplné trápenie, nechať v tom školákov sedieť osem hodín denne, to už hraničí s ubližovaním na zdraviu. Pričom keď tie deti sedia stále tesne pri sebe 8 hodín denne tak je úplne jedno, či tie rúška majú alebo nie. Ten istý prípad sú pracovné kolektívy.
A keď už sme pri tom sedliackom rozume, tak zvážim aj ostatné aspekty nosenia rúšok. Naše pľúca nie sú prispôsobené na dýchanie obmedzeného množstva kyslíku. Pri vydychovaní do rúška si ho napumpujeme nadbytočným C02, to potom vdychujeme naspäť do pľúc, čo vôbec nie je prirodzené a z dlhodobého hľadiska to pľúca poškodzuje a znižuje ich kapacitu. Už som počul o prípadoch, keď si starší ľudia kvôli noseniu rúšok vypestovali nábeh na astmu. To so sedliackym rozumom nemá už nič spoločné, lebo ideme chrániť starších ľudí pred Kovítom, tým, že im spôsobíme dýchacie ťažkosti a keď toho Kovíta naozaj dostanú, tak ich skutočne už iba dorazí, kdežto keby ich nikto nenútil znižovať si pľúcnu kapacitu a deimunizovať sa, tak by ho zvládli úplne v pohode.
Nehovoriac o tom, že to rúško máš po takých 2-3 hodinách zamorené, recykluješ si vlastné vírusy a baktérie a tvoj organizmus ich už nestihne spracovávať. A ešte keď vidím, ako si to rúško tí ľudia furt naprávajú a potom sa dotýkajú tváre, očí.... Fakt ideálne pre transfer vírusov a baktérii po celej tvári.
A to bude ešte len sranda, keď sa tu s handrami permanentne prilepenými na gebuli a obmedzeným ľudským kontaktom zbavíme dlho vypestovanej imunity už na známe choroby a budeme tu chcípať na nádchu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat