Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak česká vláda (ne)zvládá komunikaci v rámci koronavirové epidemie?

Nemecko je veru zvláštny prípad. Prísnejšie opatrenia sa tam zaviedli, až keď začal počet nakazených ustupovať. Ešte vtedy, keď som aj ja pokladal koronavírus za reálnu hrozbu, som len krútil hlavou, ako ešte dva mesiace po nás si tie rúška nedajú na gebuľu a lietajú si kade-tade. Napriek tomu, že tam povinnosť nosiť rúška v interiéroch zaviedli dobré dva mesiace po nás, čísla začali rovnako ako všade vo svete klesať. Čo je len ďalší dôkaz toho, že rúška sú úplne na <>. V exteriéroch povinnosť rúšok ani nikdy nezaviedli, to by u Nemcov neprešlo, taká kravina.

Najprísnejšie opatrenia zavádzalo Bavorsko, premiér Bavorska Söder bol za predčasné zavádzanie opatrení bez súhlasu od Mutti kritizovaný. Doteraz má Bavorsko najprísnejšie opatrenia, ale má najvyšší počet prípadov na milión obyvateľov, aj napriek permanentným opatreniam. :-D Čiže len ďalšie potvrdenie toho, že opatrenia sú úplne na hovno, Kovít si robí, čo sa mu zachce.

Napríklad v Nordrhein-Westfalen, v najviac zasiahnutej krajine, sa školy otvárali už 20. apríla a kupodivu sa žiadna katastrofa nekonala, u nás naši šašovia zrušili ešte aj maturity.

Nemecko je krásny príklad toho, že koronavírus je vyfabrikovaná kravina. Po vypuknutí koronavírusu v Európe bolo Nemecko jedným z ohnísk nákazy. Nemci to ale brali na ľahkú váhu, asi 2 mesiace nemali poriadne opatrenia, napriek tomu tam boli jednotky intenzívnej starostlivosti prázdne a nakazilo sa len minimálne, zanedbateľné množstvo obyvateľstva.

Opatrenia v Nemecku teraz pretrvávajú, a ako sú s nimi Nemci spokojní, sme videli na proteste, kde sa vystriedalo sto až tristo tisíc ľudí a hoci by sa to pri strašení exponenciálnym rastom dalo predpokladať, ani napriek takémuto masovému styku ľudí sa šírenie vírusu nevymyklo kontrole a čísla majú stále rovnaké.

No a keď tu takto porovnávame krajiny z hľadiska komunikácie vlády smerom k občanom, najhoršie je na tom určite Slovensko. Jednoznačná šikana občanov, hrozby vysokých pokút, žiadny rešpekt k obyvateľstvu, pričom premiér si z nás robí prču a sám sa nariadeniami neriadi. A.B. to mal radšej skúsiť na Slovensku, lebo k Čechom si toto dovoliť nemôže.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat