Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nejpravděpodobnějsi vznik sv.vlady?

Jaké cile ? Změny se týkaly počtu členů, které se z 11 zástupců rozšířily na 15 etc, samotné cile OSN se nemení.

Viz :
Tato opatření jsou přímo zakotvena v Chartě OSN a uskutečnění těchto návrhů reforem by vyžadovalo změnu Charty. Články 108 a 109 popisují změnu Charty OSN.

- První způsob je možný tak, že ⅔ Valného shromáždění OSN schválí přijetí změny. Aby byl však návrh ratifikovaný a vstoupil tak v platnost, musí ho schválit ⅔ členů OSN a všichni stálí členové RB.

- Druhý způsob je podobný :
⅔ členů Valného shromáždění a 9 jakýchkoli členů RB může svolat konferenci. Pokud ⅔ účastníků konference schválí změny Charty OSN, je návrh změny předložen k ratifikaci. Návrh může být ratifikován opět při souhlasu ⅔ členů OSN včetně stálých členů RB.

Co se tyka Afriky :
Reforma podle Africké unie :
Africká unie (dále jen AU) má v současnosti 53 členů. Od reformy RB OSN si AU slibuje lepší postavení afrických států v RB. Návrh reformy podle AU obsahuje změnu počtu členů – celkový počet zástupců by byl 26, z toho 6 členů stálých. Na rozdíl od návrhu reformy skupiny G4 by však 6 stálých členů stále disponovalo právem veta.[38] AU dále navrhuje dva stálé a dva nestálé členy RB pro africký kontinent.[39] Země jako Egypt, Nigérie a Jihoafrická republika mají největší potenciál stát se stálými členy RB.[40]

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat