Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Preco v Cine nie je 2. vlna Covida?

Je viac ako zaujimave, ze v Cine v ako asi jedinej krajine na svete nevypukla 2.vlna Korony.

Moznosti su dve-tri.
Cinske drakonicke opatrenia su ucinne.
Netestuju.
Cina falsuje vysledky.

Za mna by som to percentualne rozdelil takto:
30%
10%
60%

Dlho som sa tomu nazoru branil, ale co dokazuje Cina nie je normalne a jedine mozne vysvetlenie ako to mohla dokazat je, ze vo velkom falsuje vysledky vysetreni.
Staci sa pozriet na podobne krajiny, predovsetkym Juznu Koreu ako byvaleho premianta, ktory dokazal prvu vlnu zvladnut excelentne ako je na tom teraz.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ale prd drakonické opatrenia. Tú fotku, ako sa na kúpalisku vo Wuhane tlačili hlava na hlave si vide…
Hastrman 10.09.2020 20:14
Hastrman
Je zaujimave sudit CInu podla kupaliska vo Wuhane. Ako moze Cina ekonomicky rast bez nas? Vsimol si…
fleg 11.09.2020 16:25
fleg
Tak ona sa Čína po čase zariadi aj bez nás. Možno sa mýlim, no netreba jej dávať za žiadnych okolnos…
Hastrman 11.09.2020 17:07
Hastrman
Skus si pozriet videa ludi, co v Cine ziju a pozriet sa ako zije bezne a nie zabery z jedeho kupalis…
fleg 11.09.2020 18:31
fleg
Môže byť. Ono by to chcelo vedieť po čínsky, aby sa človek vytvoril ako-taký obraz o situácii v Číne… poslední
Hastrman 11.09.2020 23:16
Hastrman

Ale prd drakonické opatrenia. Tú fotku, ako sa na kúpalisku vo Wuhane tlačili hlava na hlave si videl? Proste už na to serú, zistili, že vírus nie je nebezpečný. Tam už dávno zabudnú, že nejaký koronavírus kedy bol, zatiaľ čo my tu budeme vzdorovať desiatej vlne. Čína ekonomicky bude rásť, my budeme ekonomicky akurát v tej <>, a so slobodou pohybu a slova, ktorú sme tu doteraz ešte stále ako-tak mali, to bude taktiež presne tam. To už tá Čína bude ozaj na tom lepšie, v každom aspekte.

Tak ona sa Čína po čase zariadi aj bez nás. Možno sa mýlim, no netreba jej dávať za žiadnych okolností náskok, bohužiaľ jej ho dávame.
Snáď môžem posúdiť, že opatrenia v celej Číne sú už pravdepodobne minimálne alebo takmer žiadne, keď v epicentre nákazy, najťažšie zasiahnutom mieste, sa nedodržiavajú žiadne odstupy a nenosia sa rúška. Neviem na základe akého iného miesta v Číne by som to mal posudzovať...

Skus si pozriet videa ludi, co v Cine ziju a pozriet sa ako zije bezne a nie zabery z jedeho kupaliska. Mozno potom zmenis nazor. Cina je obrovska zem, rozloha celeje EU, poct obyvatelov vaicnasobny a robit zaver zo zaberov z jedneho kupaliska je viac ako odvazne.
Napriek vtkym opatreniam si nemyslim, ze Cina je schopna dosahovat vysledky ake prezentuje, a preto je jedine rozumne vysvetlenie, ze si cisla upravuje.

Môže byť. Ono by to chcelo vedieť po čínsky, aby sa človek vytvoril ako-taký obraz o situácii v Číne, a ani vtedy sa človek pravdepodobne nič moc nedozvie, ono aj na Slovensku tu podľa médii zúri vraždiaci vírus, nestíhajú zbierať mŕtvoly z ulíc, ale skutočnosť je niekde úplne inde, ľudia si žijú relatívne normálne, iba sa úplne absurdne trápia s nejakou handrou na tvári, ktorá už vzhľadom na to, ako ju nosia, nemôže byť nijak účinná.
Ak sleduješ ľudí žijúcich v Číne, mohol by som poprosiť o linky na ich videá? Aj mňa by to zaujímalo, no nič moc som nenašiel, alebo som nehľadal dostatočne poctivo.
Inak súhlasím, že Čína si s najväčšou pravdepodobnosťou čísla upravuje, to už bolo jasné pri takzvanej prvej vlne, nie je možné, aby dosahovala takú perfektnú krivku. Na druhej strane pre nich je to len dobré, že s číslami manipulujú. V absurdnosti celej situácie, keď akýmsi fetišistickým ukazovateľom úspešného riadenia krajiny je absolutný počet prípadov, je vlastne správne, s číslami manipulovať. Správny štátnik, ktorý stojí na strane ľudu, by mal počet prípadov znižovať, v ideálnom prípade znížiť počet testov. Len neviem, v ktorej krajine je taký štátnik, snáď len Donald Trump, len bohužiaľ, ten má tiež len obmedzenú moc.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru