Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Preco v Cine nie je 2. vlna Covida?

Môže byť. Ono by to chcelo vedieť po čínsky, aby sa človek vytvoril ako-taký obraz o situácii v Číne, a ani vtedy sa človek pravdepodobne nič moc nedozvie, ono aj na Slovensku tu podľa médii zúri vraždiaci vírus, nestíhajú zbierať mŕtvoly z ulíc, ale skutočnosť je niekde úplne inde, ľudia si žijú relatívne normálne, iba sa úplne absurdne trápia s nejakou handrou na tvári, ktorá už vzhľadom na to, ako ju nosia, nemôže byť nijak účinná.
Ak sleduješ ľudí žijúcich v Číne, mohol by som poprosiť o linky na ich videá? Aj mňa by to zaujímalo, no nič moc som nenašiel, alebo som nehľadal dostatočne poctivo.
Inak súhlasím, že Čína si s najväčšou pravdepodobnosťou čísla upravuje, to už bolo jasné pri takzvanej prvej vlne, nie je možné, aby dosahovala takú perfektnú krivku. Na druhej strane pre nich je to len dobré, že s číslami manipulujú. V absurdnosti celej situácie, keď akýmsi fetišistickým ukazovateľom úspešného riadenia krajiny je absolutný počet prípadov, je vlastne správne, s číslami manipulovať. Správny štátnik, ktorý stojí na strane ľudu, by mal počet prípadov znižovať, v ideálnom prípade znížiť počet testov. Len neviem, v ktorej krajine je taký štátnik, snáď len Donald Trump, len bohužiaľ, ten má tiež len obmedzenú moc.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat