Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailemZamknuto Koronavirus - část V.

backlink: https://debaty.net/discussions/3013691-koronavir-iv-politicka-selhani

Zaujal mě tento článek: https://nazory.aktualne.cz/trasovani-virove-zkazy-prichazi-podzim-kdy-lide-ztrati-svou/r~f3b756c4f06111ea9c800cc47ab5f122/
Naši vůdcové dokážou doslova prodrbat miliardy za hovadiny (např. ten 18 gigový úplatek svým starším voličům), ale nejsou schopni posílit základní pilíře boje s covid-19. Až/pokud začne koroňák řady jejich voličů kosit, bude jim to prd platné.

Že situace nevypadá nikterak vesele, je každému jasné, nahlédne-li do hyperbolických grafů MZČR. Bohužel přestává pomalu platit to ukolébáváni se tvrzením, že v nemocnicích skoro nikdo není. I když podíl hospitalizovaných je výrazně nižší než v 3-4/2020, pokud počty nových případů rostou stále rychleji, i ten menší podíl nemocných v nemocnicích může narazit na hranice zvládnutelnosti.

Jak to Babiš a spol zpočátku rychle podchytili, tak teď mi to chvílemi připadá jako čirá anarchie, naprosté zoufalství, kdy vůbec netuší, co mají dělat - když se navíc poklonkují poptávce sebestředných egoistů, kteří jednou musí nutně slavit do rána někde v klubu, ruce kolem ramen, kteří podruhé za každou cenu musí trajdat k moři (jako v zimě ti lyžaři) bez ohledu na to, co tam chytnou*), kteří potřetí považují rozestupy či roušky ve zdravotnických zařízeních nebo supermarketech za naprostý konec světa a míru své osobní svobody na úrovni Gulagu třicátých let.

Ano, kdy bude líp? Proč se nepodívají naši vládcové k sousedům, do Polska, Německa, Rakouska, na Slovensko? Na co čekají, na zázrak?

Čím více/déle budou (podbízením se švejkujícímu obyvatelstvu) ignorovat stávající situaci, tím více riskují, že místo rázných, ale pořád i ekonomicky přijatelných opatření budou muset nakonec nahodit lockdown Nr. 2. A nebo se to úplně posere. A nebo také ne, nějak to vyšumí do ztracena. Jenže oni neví nic (a neví to ani jinde); pokud by vyšel risk "pštrosí hlava v písku" a koroňák se ztratil, bylo by to báječné. Bohužel, informace nejsou, precedenty neexistují, jen tisíce terorií tisíců subjektů.

-------
*) na druhé straně je možné, že naši turisté svým trajdáním po světě to ještě více roznesli do dalších zemí, hlavně těch přímořských lokalit.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
L-Core: mohl bys to vlákno zamknout a vytvořit nový? Díky nový
Pavel 08.10.2020 15:17
Pavel
Ano :) poslední
L-Core 08.10.2020 17:27
L-Core

Zpět do debat Nahoru