Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Žhářství v Bohumíně

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-bohumine-horel-byt-v-panelovem-dome-lide-skakali-z-oken-40332822#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=395501&dop_req_id=2RI2gcdJqkV-202008081858&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
nebo
https://zpravy.aktualne.cz/regiony/moravskoslezsky/hasici-v-podvecer-likvidovali-pozar-v-panelovem-dome-na-karv/r~8ba43808d99711eab408ac1f6b220ee8/

GDPR. Kdyby to byl běloch, dávno se ví jeho jméno, fotka a další podrobnosti (..ale je pravda, že je to vlastně jedno...)
Snad se neprokáže, že žhář byl psychicky nemocný a zaslouží tedy léčení.

Muž údajně tvrdil, že požár založil. Ředitel krajské policie Tomáš Kužel na otázku, zda šlo o úmysl, odpověděl „bez komentáře”.

Z toho by opravdu jeden blil ]:(

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nerozumiem tomu skakaniu z okien... Ak hori byť podo mnou a v mojom sa nedá vydržať, poschodie je ne…
fleg-sk 08.08.2020 21:20
fleg-sk
Chlape, jsi normální. Víš vůbec co se děje v bytě kde hoří. Za prvé nepředstavitelně hustý kouř, kte… nový
Roman 5555 11.08.2020 09:29
Roman 5555
Puvodni info v masmediich bylo nesmyslne, ze prej skakali ven - z balkonu - z toho patra nad pozarem… poslední
lucifer 11.08.2020 09:41
lucifer
Tady neco od profesionala, ktery ma aspon o te nafukovaci matraci nejake informace, narozdil od pepk…
Dwane Dibbley 10.08.2020 18:58
Dwane Dibbley
Tady je něco podobného: Matrace navíc představuje značná rizika, hasiči ji proto ani příliš nepouží… nový
MachR55 11.08.2020 07:50
MachR55

Chlape, jsi normální. Víš vůbec co se děje v bytě kde hoří. Za prvé nepředstavitelně hustý kouř, který tě dezorientuje i tam kde to znáš. Za druhé, když se ho nadechneš, můžeš jít na první dobu v bezvědomí k zemi. Za třetí, obrovský žár. Za čtvrté, panika.
Zapal si v malé místnosti trochu papíru s plastem a uvidíš.

Tady je něco podobného:

Matrace navíc představuje značná rizika, hasiči ji proto ani příliš nepoužívají. ... z desátého patra domu se matrace může pro skákajícího jevit jako krabička od zápalek. Je pak pro něj se těžké rozhodnout, jak velký krok má například udělat.
Zároveň je nutné správně dopadnout. "Není jedno, z jaké výšky do ní spadnete. Pořád se chová velmi pevně. Uvádí se, že byste měl dopadnout po nohách v jakémsi polosedu. Jestliže skáčete z jedenáctého patra, tak není úplně jednoduché tuto polohu vůbec udržet, a pokud se člověk otočí a do matrace spadne například po hlavě, tak to může mít fatální následky," vysvětluje Trčka.
...
Vzhledem k tomu, jak probíraným tématem se seskoková matrace stala, chce varovat před tím, aby v případě požáru lidé očekávali, že je hasiči zachrání právě tímto způsobem. "Chci zamezit tomu, aby si lidé mysleli, že když bude hořet v sedmém patře, že místo, aby šli na únikovou cestu, vylezou na balkon a budou čekat, až jim tam dáme plachtu a oni do ní budou skákat. Úplně se bojím, aby si někdo nemyslel, že to takhle bude," říká Kavka.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru