Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Žhářství v Bohumíně

Tady je něco podobného:

Matrace navíc představuje značná rizika, hasiči ji proto ani příliš nepoužívají. ... z desátého patra domu se matrace může pro skákajícího jevit jako krabička od zápalek. Je pak pro něj se těžké rozhodnout, jak velký krok má například udělat.
Zároveň je nutné správně dopadnout. "Není jedno, z jaké výšky do ní spadnete. Pořád se chová velmi pevně. Uvádí se, že byste měl dopadnout po nohách v jakémsi polosedu. Jestliže skáčete z jedenáctého patra, tak není úplně jednoduché tuto polohu vůbec udržet, a pokud se člověk otočí a do matrace spadne například po hlavě, tak to může mít fatální následky," vysvětluje Trčka.
...
Vzhledem k tomu, jak probíraným tématem se seskoková matrace stala, chce varovat před tím, aby v případě požáru lidé očekávali, že je hasiči zachrání právě tímto způsobem. "Chci zamezit tomu, aby si lidé mysleli, že když bude hořet v sedmém patře, že místo, aby šli na únikovou cestu, vylezou na balkon a budou čekat, až jim tam dáme plachtu a oni do ní budou skákat. Úplně se bojím, aby si někdo nemyslel, že to takhle bude," říká Kavka.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat