Já opatrně zkouším co se dá a co nedá, právě kvůli čundrům s děckama, abysme nemuseli s sebou tahat chleba a řízky, případně buřty - přece jen, nechávat to celej den v autě je zdravotní riziko a případně dělat někde oheň, to mám obavy, jestli by mě někdo nehnal s čaganem, že dělám oheň v lese. Takže plnovej vařič a konzerva to jistí.
Ten lanšmít si pamatuju jen opečenej na pánvi, studenej jsme to nikde venku nejedli. Na čundry na kole jsme měli obvykle konzervu fazolí s párkem, nebo suchý salám typu Vysočina (ale ten byl fakt suchej, ne jako dnes).
Na vojně jsme klasický KD fasovali jen vzácně, když jsme měli nějaký větší výjezd, jinak jsme dostávali běžný civilní konzervy, jako třeba šproty, drůbeží lanšmít (ten se vcelku dal, o pár let později jsem ho koupil v obchodě a už to byla taky hnusná břečka), nějaký paštiky a nejlepší z toho všeho byla masový toasty, na topinky/chleba, taková konzerva sloužila i jako úplatková.