Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Umelá gravitácia - akú veľkú loď potrebujeme?

Prvotně jsem si právě rikal, že by to šlo bez toho středu jak to napsat jen zavěšené, kde rychlost rotace by udržovali řekněme laicky odpružené 'válce' (něco jako spojka u auta) které by konstantní rychlost dle potřeby jen udržovali (bez ní a při změně rychlosti by se měnila i gravitace, nebo by pohyb strojů či lidi uvnitř toho válce nenarušovalo osu pohybu? ) napajené el energií získanou z panelů za účelem nejaké té vlastni autonomie.
Nevím zda je ve vesmíru možné použít ke stabilizaci rotace magnetická síla, nebo polárni motor ? (v podstatě by musela být vyráběna co by znamenalo další potřeba vložení energie, tak vyvozuji že by to bylo spíš nevhodné). Jelikož by rotoval uvnitř konstrukce která v pohybu není byla by IMHO navigace snadnější -- neumím moc kreslit ale myslel jsem to nějak takle :
Rád (ze zvědavosti) bych viděl strukturu válce tak jak to máš na mysli ty docela mě tvá forma řešení zajímá. Nebo snad myslíš něco jako RÁMA ? tam měli tuším i moře ve tvaru válce :-)
(Vím že je můj příklad hloupost, jsme na debatách a myslím že se da normálně diskutovat o čemkoliv, aniž by člověk musel být vyloženě expert nebo znalý v urcité doméně ;) .
[90789-bhhh-png]

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat