Rozumíte někdo skůtrům? Doporučíte?
Viz nadpis. Chcu si koupit skůtr. Su už starý, kolo nohy nechce. Chtěl bych 125-ku v rozumné cenové relaci (do 50k), lehkou (kolem metráku). Mám něco v merku, záměrně ale nepíšu typ a značku/neznačku - to bych nechal na vás, co doporučíte a shodneme-li se. Nemusí to být drtič asfaltu, denně tak dvacka km. Nebijte, naposled jsem jezdil před čtvrt stoletím na WLA Harleyi .
Nevím, jestli bych raději (za ty prachy!) nezvolil (lehké a skladnější) elektrokolo, kde také šlapat nemosíš. Únyja stejně benzínové motorky v rámci green dealu za pár let zakáže.
Elektrokola máme, stojí to za pár hoven (není skladnější ni lehčí, baterka obvykle klekne v nejvíc žádaném okamžiku). Na úniju zvysoka seru. Myslel jsem (občas to dělám), že bych zakoupil sobě i mámě tohle - autokely mám za rohem, nevím ale, zda tento stroj stojí za nákup.
Skútrům určitě nerozumím, ale jezdil jsem na tom:
- určitě min. 125ccm, jinak je lepší fakt kolo
- velký kola! měl jsem Kymco s 16 palcovýma kolama (asi, už si tu vel. moc nepamatuji) a jelo se na tom úplně jinak než na těch "maláčích"
- všeobecně pokud chceš fakt dobrej stroj, tak Hondu nebo Peugeota
- skútr jsem prodal po tom, co nějakýmu dědovi co jel proti mě zasvítilo sluníčko do očí a málem mě zabil (taky ujel hajzl jeden, skútr jsem sbíral smetáčkem a lopatičkou)
Za mě - já na naše silnice už jen v autě. I malinká nehoda na skútru tě může stát zdraví (ale to i když jdeš pěšky), ale jako přibližovadlo pro rohliky v sobotu asi dobrý...
Třeba Honda Vision 110. Skútrům nerozumím, ale nedávno řešil kolega obdobnou situaci a dospěl k tomuhle.
Ten Maxon sem tahá právě jenom Auto Kelly, je to normální čínský sranec, jestli ti to stojí za risk....
Jenže ta Honda (krom toho, že je to vošklivější, než ten čínskej werk z AK) není 125, ale 110. To už bych doporučil Tweet 125i od Peugeotu - taky se nevejde do 50 tisíc, ale má 7,5kW (oiproti 6,5 u Hondy).
https://www.peugeot-motocycles.cz/skutry_Peugeot_Motocycles/tweet
Už nějakou dobu neřeším u dopravních prostředků vzhled. Je to 110 leč má vyšší krouticí moment než AK werk a přitom jen o 100W nižší top výkon. Stejně, srovnávat papírové specifikace motoru Honda a nějakého čínského šméčka je ošidné. O dostupnosti náhradních dílů lepší pomlčet (stejně jako o faktu, že na čínu je budeš potřebovat výrazně dříve).
Ale abych jen nedržkoval - ten Peugeot vypadá velmi dobře. :)
Ten Peugeot nevypadá vůbec zle. Sice je to o dvacku víc (už nejsem bohatý ), ale asi bych obolos dal. Mrknu ještě na nějaké recenze a dám vědět.