Odkaz na tenhle článek sem snad taky patří:
https://www.lidovky.cz/nazory/restaurace-hospoda-servirka-jidelni-listek-cepovane-pivo-obsluha.A250610_123248_ln_nazory_lgs
To není problém jen hospod ale obecnější. Třeba nedaleko mého bydliště je Jednota, nebo jak se tomu teď říká. Mám to pár kroků ale už je to dlouho co jsem tam byl naposled. Neměli otevírací dobu do šesti jak to bylo dřív obvyklé ale do tři čtvrtě na šest. No budiž. Ale už po páté hodině tam byla mokrá podlaha a šúrovalo se tam s kbelíkem a mokrým hadrem. Tak pokud večer zjistím, že mi něco doma chybí, jdu raději do Billy která je poněkud dál.
Nebo na jednom úřadu jsou úřední hodiny do pěti, ale s poznámkou, že posledního klienta berou jen do tři čtvrti na pět. proč ta úřední doba není jen do tři čtvrti na pět a když tam minutu před tři čtvrti na pět přijdu, budu vědět, že mne ještě vyřídí a nebudu muset mít pocit že je zdržuji?
Slyšel jsem historku, že kdysi na náměstí bylo lahůdkářství, pan majitel se o svůj podnik staral, třeba když večer šli lidi z kina, měli dobrou náladu, doma si ještě chtěli posedět u vína, on měl otevřeno a to víno jim prodal.
Stejně to byla zajímavá doba, když se točily filmy, že diváci po kinu měli dobrou náladu.