Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Automatické spropitné - článek v Lidovkách.

Je to naprosty nesmysl. Automaticke spropitne = zdrazeni. Nic vic, nic min.

Pokud si zamestnanci gastronomie stezuji, ze berou malo, tak v tom jim nepomuzu, ale nejak nerozumim tomu, proc se nechaji majiteli restauraci vykoristovat a nejdou delat neco vynosnejsiho. Kdyby nebyl prebytek zamestnancu gastronomie, tak by si je majitele nedovolili brat u huby a platili by jim vic. Samozrejme by to nejspis vedlo ke zdrazeni jidel, ale zase nejak nevidim nic, co by jim melo branit si uctovat spravedlivou cenu.

Osobne teda musim konstatovat, ze nevim, zda a kolik bych byl ochoten dat spropitne. Prvne jsem zazil i restauraci, kde byla obsluha tak desiva, ze jsme sice meli objednane jidlo, ale dopili jsme rychle pivo, polozili penize za nej na stul a odesli. Predstava, ze by neco takoveho si snad chtelo narokovat spropitne, by me odpudila tak, ze bych nikdy nikam uz radsi nesel.

Jinak ale do restauraci chodim hodne malo, jestli se vzpomenu, tak nekdy priblizne pred rokem a pocitam, ze jsem jako skoro vzdy nejake spropitne dal, ale nevim, jestli teda neni 10% prilis. Pocitam, ze dneska asi utrati clovek v restauraci 5 stovku lehce a to uz je 50Kc. No, neni to moc, ale pamatuju, ze se davalo 10 az 20 a ted najednou vic nez dvounasobek. Vim, zdrazilo se jako vsude, takze v procentech to asi bude furt stejne, ale asi na to nejsem psychicky pripraven, tim, ze nekam jdu opravdu malokdy.

Edit: Ono taky, chodte dneska nekam, kdyz nemate jistotu, ze vam to neusmazili na teflonovy panvi. :-D

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat