Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdo smažil na teflonový pánvi?

Diskuze je bohuzel zbytecna, vidim, ze tomu absolutne nerozumis a vydavas arogantne za pravdu sve ponekud sverazne myslenky.

A protoze je muj cas drahy, sice ti odpovim, abys nerekl, ze nemam na tve blaboly namitky, ale zkratim to.

Prvne zamenujes veci vzdy skodlive i v nepatrnem mnozstvi a latky, ktere bezne neskodi, ale mohou skodit ve vetsim mnozstvi. To je zasadni chyba. Zatimco vitamin je latka pro zivot nezbytna, takovy azbest nebo teflon je skodlivy i v tom nejmensim minimalnim mnozstvi. A tak zatimco u vitaminu mas nejake podminky pro to, kdy dana latka vitaminem je, ne pokazde je vitaminem kdyz se ji, ale muze byt vitaminem, kdyz ji vstrebas kuzi napriklad, tak jed je jedovaty vzdy. Jiste se muzes i pod azbestovou strechou dozit 80 let, ale otazky tam prichazeji v uvahu hnedle dve: Nedozil by ses 90ti, kdybys mel strechu z klasickych tasek? A v jakem stavu dozijes svuj zivot, prolezly nemocema a nekolika letym trapenim nebo v naproste fyzicke i dusevni pohode?

Muzu ti rict, ze takovych jako jsi ty, znam spousty. Do hrobu nechci jit zdravej, ale poradne znicenej a s zivotem, kterej jsem vyuzil naplno, atd. Takovych reci maji, ale pak kdyz to prijde, tak skuhraji o to vic.

Jiste nezijeme idealni zivot a malokdo z nas je takovy asketa, aby podridil zdravi uplne vsechno. A to ani nemluvim o vnejsich vlivech, kolikrat staci nekde na silnici jeden spatny krok a je konec. Na druhou stranu verim, ze se vyplati minimalizovat zdravotni rizika vsude tam, kde me to nic nestoji. Protoze troska toho zachraneneho zdravi tam, troska jinde, troska tamhle kus a ono to nejaky ten rok v souctu hodit muze. Nemit teflonovou panev me nestoji vubec nic. Byl bych blazen, ikdyby to byla jen trosicka, abych toho nevyuzil. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat