Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdo smažil na teflonový pánvi?

No vypadá to že ti z toho nic nevysvětlím. Jsi například přesvědčený, že všechny různé studie, vždy nechá dělat firma, která věc, či to očkování vyrábí. Pravdou je to jen většinou na základě všelijakých diskusí a hoaxů, šířících se internetem.
Myslíš si, že napřiklad výzkum očkovací látky třeba vyráběné v USA, (nebo té pro děti, co způsobuje autismus), který se prováděl snad ve všech zemích světa, napřiklad v Rusku, Japonsku, Číně a dalších zemích vždy platila firma která látku vyrábí? Nikoli. Existují různé národní granty, samostatně fungující vědci a také konkurenční firmy, které z konkurenčních důvodů spíš hledaly důkaz, že souvislost s autismem existuje.
Ale souvislost nalezena i přes velkou snahu nebyla.
A k teflonu. Já nevylučuji, že může nějaká škodlivost existovat. Ale, za jakých podmínek?? Nějaká škodlivost se dá nalézt snad na všem.
Vždy ale záleží také na množství, s jakým člověk přijde do styku. To jsem se ti už snažil vysvětlit. Jediný gram teflonu do sebe nedostaneš i kdyby jsi smažil na pánvi celý život. Tedy za předpokladu, že to neoškrábeš a nesníš.
Co je a není škodlivé je diskutabilní. Jaký máš názor na vitamíny? Asi že jsou zdravé a prospěšné. A přitom je dávno známé, že po předávkování většinou vitamínů lze i zemřít. Co takhle přísun bílkovin v potravě? Samozřejmě, jsou nutné a prospěšné. Ale přílišný přísun bílkovin může vážně poškodit ledviny (což si často neuvědomují nebo nevědí ti, co chtějí nárůst svalů a cpou do sebe bílkovinné doplňky). A co takhle kyslík a dusík?
V dusíku se udusíš. Kyslík je pro život nezbytný. Ale v kyslíku bez dusíku zemřeš. Vše je jen a pouze o množství. Alkohol je nervový jed.
A slyšel jsi někdy o hromadném úmrtí po nějakém mejdanu? (myslím tím rozumné užití, ne totální alkoholiky).
Asi nějaká možnost škodlivosti teflonu byla objevena, jako u jiných látek. Ale nejspíš se jedná o například o pracovníky ve výrobě, kde se teflon zpracovává, vzniká třeba prach a zplodiny z napékání na nádobí a podobně. Ale z použití nádobí pochybuji.
Například škodlivost asbestu byla zjištěna tak, že dělníci při zpracování asbestu, při různém mletí a podobně, se pohybovali v asbestovém prachu každý den po celou pracovní dobu. Tam bylo zjištěno zdravotní postižení i úmrtí. Na tom základě se asbest určil jako závažně škodlivý a přestal se používat. Ale na druhou stranu, než k tomu došlo, pokryly se miliony střech asbestovými šablonami, které jsou tom většinou dodnes. Přitom se z nich povětrnostními vlivy zvětráváním uvolńuje nezanedbatelné množství asbestového prachu. Donedávna se všechny brzdové destičky dopravních prostedků dělaly na základě asbestu. Asbestové těsnění, komínové průduchy, odpadní roury a další výrobky.
A přesto obyvatelé domu s asbestovou střechou, asbestovými stavebními prvky, asbestovými těsněními v kamnech a podobně, neumírají ve třiceti a klidně se dožívají i vysokého věku. To proto, že asbest škodí zejména v plicích vdechnutím. A naštěstí naprostá většina ze stavebních hmot uvolněná, se nevydýchá, ale rozptýlí se v přírodě v malých koncentracích. Ale asbest je škodlivá látka. Proto se výroba věcí z asbestu zakázala hlavně z preventivních důvodů, aby se koncentrace dále nezvyšovala. Já sám mám asbestovou střechu. Již hodně zvětralou, tedy dýchám uvolněné částice celý život. A jsem tu už 65let. Tak jak říkám. Vše je o množství. I jedovaté látky v malém množství neškodí a jiné zdraví prospěšné látky dokážou i zabít.
Proto já, si klidně opeču buřta na ohni, i když vím, že opálené konce jsou karcinogenní. Neodnesu hned mikrovlnku do šrotu, když si na netu přečtu "zaručeně odborný" článek o škodlivosti mikrovln. Použiju mobil, i když se tvrdí, že vysílač blízko hlavy způsobuje demenci.
Dám si panáka, i když vím, že je to v podstatě jed a může způsobit závislost. Vypiju kolu, která obsahuje kyslinu fosforečnou, která by jinak rozleptala žaludek. Dám si kapku alkoholu i když vím, že vždy a často záměrně (pro zjemnění chuti) obsahuje malé množství metylalkoholu, který je ve větší koncentraci smrtelný. Použiju třeba krém na ruce, i když vím, že obsahuje látky potenciálně škodlivé (paraben a pod.). Když mi bolí hlava, vezmu Brufen, při nastydnutí Acylpyrin, i když vím, že mohou způsobit krvácení do zažívacího traktu. Dokonce se vlétě opálím, i když vím, že sluneční záření může vyvolat rakovinu kůže. Jsem doslova obklopen a velmi zatížen velkým množstvím škodlivých látek a vlivů.
Přesto ještě ve svých 65 letech žiju. A nevěřím ani na bílé stopy za letadly, i když se tvrdí, že je to "chemtrails", rozprašování látek k regulaci lidstva. Nevěřím dokonce ani na to, že pátá generace mobilních sítí podporuje šíření koronaviru. Nevěřím ani na ovládání lidstva pomocí ultradlouhých kódovaných signálů, šířených po rozvodných sítích.
A tobě bych poradil. Uzavři se do těsné bubliny z nějaké neškodné hmoty (možná sklo), nech si vyrábět superčistou směs na dýchání, výživu jen
nitožilně směs čistých základních živin a vitamínů, v ideálním poměru. Jinak tě ty jedy a škodliviny jistě zabijou. :-D:puff::beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat