Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdo smažil na teflonový pánvi?

Ačkoliv v celém světě kvůli tomu proběhlo nespočet nákladných studií, nikdy tato domněnka nebyla potvrzena.

Sam jsi si odpovedel, bohuzel aniz bys to tusil. "Nespocet nakladnych studii" - takze ty naklady nekdo musel zaplatit, ptam se kdo? Pepa z Horni Dolni, kterej se boji nechat sve dite ockovat nebo farmaceuticka bohata firma, ktera ockovaci vakciny vyrabi a prodava?

Ale zpatky k Teflonu. Jiste take nakladne studie platil kdo? Chemicky vyrabejici teflon nebo kucharka co smazi v teflonove panvi?

A o tom to je, dojde k problemu jako napriklad vysoky pocet umrti u lidi pracujicich s teflonem. Chytne se toho nejaky pravnik a vysoudi na tom miliony pro obeti a jejich rodiny. Tim je to dane. Co na tom, ze si chemicky prumysl zaplatil tisice studii, ktere potvrzuji zdravotni nezavadnost teflonu, kdyz tu je zalobce, soud a vinik. Pro me je to tim dane a teflon pouzivat nebudu. Navic varuji i kazdeho koho potkam pred pouzivanim teflonu, ale je to kazdeho svobodne rozhodnuti. Nerikam vam, ze to nesmite pouzivat. Klidne muzete, kdyz se vam to zda bezpecne, je to vase zodpovednost.

No a zase to muzeme klidne obratit na ta ockovani. Co kdyz je to vsechno pravda a ty deti maji autismus z ockovani, jen to farmaceuticky prumysl dokaze dobre skryvat. Vzdyt i o skodlivosti teflonu se vedelo desitky let nez bylo soudem potvrzeno, ze je skodlivy. Dokonce i o skodlivosti olova se vedelo desitky let nez ho staty zacaly zakazovat a desitky let se nedelo nic. Nemuzes vedet, jestli se za deset, dvacet let skutecne neprokaze, ze je autismus zpusobovan ockovanim.

Naprosta vetsina lidi chce maximalne prodlouzit svuj zivot, bezesporu, ale priznat si, ze jsem si ho ubral pouzivanim auta s olovnatym benzinem, pouzivanim teflonove panve nebo ho ubrali rodice ockovanim, muze byt jeste tezsi. Radeji se tak mnozi prikloni k hloupym posmeskum nez aby si priznali pravdu, je to vcelku pochopitelne. Zname nakonec pripady, kdy kolem cloveka umiraji lide a on stejne jede furt to svoje a ty mrtve okolo nevidi.

---
Ockovani je ale slozitejsi nez olovo nebo teflon. Ty jsou v mnoha pripadech nahraditelne. V benzinu se ukazalo, ze olovo neni potreba vubec, s bezolovnatou pajkou je to jiz horsi. Panev z teflonu neni spatna, kdyz se to pak nepripali, ale zase takove drama to neni a pripravit jidlo jde i bez ni uplne v pohode. Nektera ockovani prokazatelne chrani proti nekterym nemocem, akorat nejspis nechrani uplne vsechny a sem tam na to nekdo muze i zemrit. Je teda mnohem slozitejsi stanovit, kde je ta hranice, kdy se ockovani vyplati a kdy uz ne. Vsichni co jsme to prezili a jsme relativne normalni verime, ze se to vyplatilo, ti co to nedali, uz se ozvat nemuzou!

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat