Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdo smažil na teflonový pánvi?

Jo jo, to se občas objeví "zaručené" zprávy o až smrtelné škodlivosti toho, jindy onoho.
Na druhou stranu zase o zázračné, zdravé a léčivé potravině, nebo bylině a podobně.
Tak já zase tvrdím, a bylo to jistě potvrzené mnoha studiemi a teoriemi, že používání teflonu, hliníku, ale i mědi, či železa, včetně kamenů a povrchů z nanomateriálů, není ani zdaleka tak škodlivé, jako smažení samotné.
Smažení. To je to, co ničí naše zdraví. Vytváří se při něm řada karcinogenů, potraviny při něm mění svoji původní strukturu a teplotou se poškozuje DNA použitého masa, což přenesením do lidského organismu může vyvolat nepřiměřenou reakci imunitního systému. Zejména při smažení řízků obalených ve strouhance snadno dojde vysokou teplotou k denaturaci až karbonizaci obsažených škrobů, které se tak stanou špatně stravitelné.
:-D:beer:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat