Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Omylem přistál na LVHP?

Diskutoval jsem jinde (o pořízení F35):

Výňatek z klasika:
...

„Kdybyste přišel na výstavu balistických raket, koupil byste si Trident – je půvabný, je elegantní, je krásný – je prostě to nejlepší. A Británie by měla dostat to nejlepší. Ve světě raket s jadernými hlavicemi je Trident jako oblek ze Savile Row1, Rolls-Royce Corniche, Cháteau Lafite 1945. Je to balistická raketa, kterou by vám prodali v Harrods! Co k tomu dodat?“„Jenom to,“ řekl jsem chladně, „že stojí patnáct miliard liber a přitom ji nepotřebujeme.“Humphrey lítostivě zavrtěl hlavou. Podle jeho mínění jsem vůbec nepochopil jádro věci. „Tohle můžete říct o všem zboží u Harrodsů,“ podotkl rozumně.
...

Samozřejmě tomu nerozumím. Jen mne napadlo, k čemu ta letadla chceme použít (kromě toho, že se na nich budou cvičit piloti a kondičně létat aby to nezapomněli). Pokud bychom počítali s tím, že někdy budou bojovat v opravdové válce, tak těch 24 letadel, jak asi dlouho nám vydrží? A jestli budou nasazované proti německým důchodcům co si spletou letiště a pokusí se přistát na LVHP, na to by opravdu stačily Gripeny.

BTW: Nedávno jsem padl na článek o 2.ww, konkrétně o Luftwaffe. Že sestřelovala spojenecké bombardéry, ale že v tom je předhonilo protiletadlové dělostřelectvo. A za levnější peníze.

:-(

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat