Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koronavirus III (pokračování)

Koukám na worldometers.info a není to veselý pohled.

Včera v ČR nejvíce nových případů od poloviny dubna, na světě nejvíce od začátku pandemie… do týdne, nejpozději dvou jsou nějaká omezení zpět. A Prymula, Vojtěch, Babiš či kdo za to opravdu nebudou moci.

Nemyslím si, že je to (v ČR) druhá vlna. Je to jen důsledek šíření na pracovišti (doly na Karvinsku, či třeba jako jatka v Německu), ale také "nekázně a švejkování". K čemu třeba má někdo na hubě roušku, když frňák má venku?
Naštěstí ochranných prostředků je teď v ČR dostatek a kdo se chce chránit, může. Ne jak na začátku, když tu nebylo nic.

Zaráží mě trochu situace v USA jako celku. Ale je to asi proto, že některé státy už mají první vlnu za sebou (NY, NJ, PA) a jiné jsou na vzestupu (CA, TX). U států jako Brazílie, Indie a řady dalších velkých se dá očekávat, že to ještě nějakou dobu poleze nahoru - či že spousta případů zůstane nezaznamenaných.

Nějak také utichly informace o možných lécích a vakcíně, ono to nejde tak rychle, jak by média, politici a vlastně všichni chtěli..

Na světě máme 10.000.000 nakažených, půl miliónu mrtvých, netroufám si vůbec tipovat, kde to skončí. Před dvěma, třemi týdny bych si to troufl, dnes se neodvažuji.

Pokud/až RedMax usoudí, že druhá vlna začala, samozřejmě může pro přehlednost založit koronavlákno č. IV

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat