Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tajomstva koronaviru

1. Akonahle uvolnia opatrenia, ktore su, bude urcite druha vlna.

Uz sa uvolnuju, takze by mala prist podla teba? Co budeme povazovat za druhu vlnu? Ze stupne pocet dennych nakazenych je urcite...ved teraz sme mali cisla, ze 1 a pod, pozri si vyvoj grafu za posledne 2 tyzdne...uplne je zplosteny (myslim total cases).

4. Ad ohniska - ohniska boli tam, kde sa premavalo naviac turistov, v IT to nie je len sever, v USA je to zle v celej krajine a Cina ma len Wuhan oficialne, tam funguje cenzura na plne obratky, cize skutocne cisla sa nedozvies nikdy (vid napriklad objednavka 200k vriec na tela z Tajwanu).

IT - http://opendatadpc.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/b0c68bce2cce478eaac82fe38d4138b1, evidentne stale rovnaka situacia. Lombardia 40%, Piemonte 30%, takze na zvysok IT zostalo 30%.
USA NY a Jersey, stale cez 40% podiel.
Obvinovat Cinu z cenzury je jednoduche a ako dokaz dat vrecia na tela...kde su ozajstne dokazy? Mas pocit, ze nikto z 1.5mld nespravil ziadnu fotku, video a tato sa nedostala do sveta?

5. V Mongolsku to napriklad zvladaju aj tym, ze je tam velmi riedke osidlenie a ten virus je ohromne nakazlivy vdaka tomu, ze ma prilis dlhu inkubacnu dobu + takmer ziadne priznaky pocas nej, tam je jedno, ake su hygienicke podmienky, nakaslat na teba moze niekto v Indii rovnako ako aj tu.

S Mongolskom suhlasim s nakazlivostou uz nie. Zaujimave boli pripady o nakaze v aute, kde sa niekde nakazili vsetci, inde bolo napriklad polovicka posadky imunna. Proti virusu mame bojovat umyvanim ruk a nosenim ruska. To sa v mnou menovanych krajinach urcite "nenosi". Podla mna to s tou prudkou nakazlivostou nebude az take horuce, respektive bude zalezat od nejakych neznamych faktorov....vid moja uvaha o malom pocte ohnisk a ich nerovnomernom rozmiestneni.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat