Předmět Autor Datum
Já už jsem toho počul… Třeba mu to ten druhý řekl. nový
karel 29.04.2020 18:23
karel
Ja viem že mu to mohol povedať,ale on mu tu adresu práve nepovedal nový
FoxíkCZE 29.04.2020 18:24
FoxíkCZE
Jak to můžeš vědět? Buď seš tedy vrah nebo ten zapíchnutej. :-D To je na úrovni zpráv agentury JPP. nový
Zdenál 29.04.2020 18:52
Zdenál
Nesom ani jedno,ale on musel byt genius aby ho tak našiel nový
FoxíkCZE 29.04.2020 18:59
FoxíkCZE
Nebo jsi slyšel vymyšlený plky. nový
Prasak 29.04.2020 19:15
Prasak
Dyk říkám - agentura JPP. nový
Zdenál 29.04.2020 19:25
Zdenál
Proč by musel být génius? Třeba jen měl přístup k údajům (např. IP, fakturační adresa), pak je to ve… nový
L-Core 29.04.2020 19:35
L-Core
že by hacker? ako je to možne,možeš mi o tom viacej povedat? nový
FoxíkCZE 29.04.2020 20:54
FoxíkCZE
Proč hacker? Třeba je to zaměstnanec providera s přístupem k těmto údajům. A ten druhý je zákazník t… nový
L-Core 30.04.2020 06:13
L-Core
Kdyz jsem paril onlinovky, tak jsem byl schopnej si poskladat, kde kdo je - neveril bys, co toho na… nový
Henonee 29.04.2020 22:58
Henonee
Pěkný, moc pěkný. Já takto jednou, za starých časů, kdy ještě frčelo chatování, jsem jednu ženskou p… nový
Prasak 29.04.2020 23:07
Prasak
Skoro jako bych četl Umění klamu od Kevina Mitnicka :-) Přesně tak to asi často probíhá, netřeba hle… poslední
L-Core 30.04.2020 06:18
L-Core
Třeba to byl jeho soused, se kterým paří už rok... nový
IQ37 29.04.2020 23:11
IQ37

Kdyz jsem paril onlinovky, tak jsem byl schopnej si poskladat, kde kdo je - neveril bys, co toho na sebe nekteri vykecaj, zvlast kdyz je lehce popichnes - treba jeden typek byl z Mostu ("ta krava uz zas votravuje", "nojo, kdyz jsiji zalehnul oblibeny kout chliva, tak se nediv, ne nadarmo se o vasi vsi rika, ze je tto jeden buran vedle druhyho" "debile, prudi segra s matikou a Most neni zadna vesnice") - jo, takze ma jeste segru ve skole a bydli asi s rodici. Podle prihlaseni a odhlaseni ma celkem pevny rezim, az na ctvrtek, kdy se loguje az kolem desate vecer - cili nekam pravidelne chodi. A jednou rek, ze maj picerku dole v baraku a ze mu smrdi svetlikem a ma z toho jeste vetsi hlad - ale lognuty byl az do obvykle vecerky. Takze fakt zije u rodicu a nevydelava. Takze uz z toho staci obejit v Moste picerky, vyhodit tam ddomovni jistic a z logu zjistit, jestli v tu chvili vylagoval. Pak ve ctvrtek do ty picerky sednout a koukat, jakej kluk poleze ho toho baraku mezi 21:30 a 21:55, nejspis s velkou taskou a mas ho. Kouknes, kde se rozsviti okno, vis i byt. Podle jmena si dohledat, ze tam fakt zije prislusna rodina a mas prakticky jistotu. Pripadne mu vypnes jistic na chodbe.

Nemluve o tom, ze toho vykecal mnohem vic, takze bych hledal picerku kousek od benzinky, kde zrovna opravujou silnici a "vrtaj jak hovada".

Udelat si falesny profil je hracka, holka asi tak na stredni, hrala zenskou postavu, tak dostala spoustu veci zdarma a furt z ni nekdo pacil telefon, email, FB, schuzku, fotky a podobne - a cim vic v tomhle delala tajemnou, ale jinak se s ostatnima pratelila a byla i celkem schopna (lehce nad prumer gildy, ale zase ne extra moc), tim vic ctitelu mela - tak by nebyl problem mu zavolat na jeho telefon (jo ten ji dal sam), ze jsem na stopu, kamoska me vyhodila na benzince a ja ted nevim kudy na nadrazi, nebo jestli bych nemohla nekde prespat jednu noc. Pulku ty guildy bych takhle dostal primo na rande (kde by ji nenasel, ale kluk, co prileti pesky na benzinku a blbe tam ocumuje a nakonec jde sklesle pryc te domu dovede snadno, pokud uz to rovnou nerizne nejakym tmavym parkem, ze?)

A podobnym zpusobem se dalo vystalkovat i rada jinych veci - ze tamhleten zije v kanade a zrovna tam maji vanici jak hrom (kuk na meteomapu, a musi to byt v okoli jednoho ze dvou mest), jindy zas ze vcera byl blackout (aha, takze uz vim i presnou vesnici) ...
Tamhleten ma jachtu a zrovna kotvi v tomhle pristavu ... a par dalsich detailu casem sedi taky dobre ...

Staci poslouchat a clovek se dozvi postupne hodne dost a staci jen poslouchat (a ukladat logy). Pokud se k tomu prida trochu social inzenyringu, tak tim spis. A zbytek by pak slo pomoci kombinace provokacek a stare dobre detektivni prace ve stylu drsne skoly.

Pěkný, moc pěkný.
Já takto jednou, za starých časů, kdy ještě frčelo chatování, jsem jednu ženskou překvapil, že chová psy a odkud je. Přitom stačilo málo - zadat její e-mail, který tam měla v profilu, do google. Používala ho právě v nějakým kynologickým klubu/sdružení.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru