Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Black Mirror

[89518-blackmirror-jpg]
Na tento serial zlozeny z roznych pribehov od roznych tvorcov som sa tesil. Je to nastupca Krajnych Medzi (The Outer Limits) z 90 rokov mimuleho storocia, ktori patri dodnes medzi moje najoblubenejsie. Krajne Medze u mna 90%, nas csfd len 75%, ale ak chcete pozrite si niekde.
Pointa tycho serialov je, ze kazda cast ma hlbsiu filozoficku myslienku, ktoru rozobera.
Hned prva cast z najnovsej serii, ktoru som videl (Striking Vipers) ma navnadila. Myslienka ako sa zalubite do svojho kamosa muza, vo virtualnej realite lebo tam bojuje ako sexy zena je naozaj funky a ma neodskriepitelnu metafyzicku rovinu. Bolo zaujimave sledovat ako sa hlavni hrdinovia vyrovnavali s prezitkami z VR v skutocnom zivote.
Po zhliadnuti niekolkych serii Black mirrou zostal vsak vo mne rozpacity dojem. Uroven Krajnych Medzi urcite neprekonal, striedaju sa tam relaitvne nudne casti. s priemernymi, ale uroven Striking Vipers dosahuju vyrazne menej casti ako bolo u Outer Limits, kde som nudne casti mohol spocitat na prstoch jednej ruky a drviva vacsina bola viac ako zaujimava.
V kazdom pripade odporucam, kto rad riesi zaujimave filozoficke veci a rad sa zamysla po skonceni "filmu" je toto serial vhodny pre neho.
Na CSFD sice celkovo 88%, ale u mna tak 75% vdaka castiam ako Striking Vipers.

Vzhladom na to, ze kazdu cast robil iny tvorca sa nedaju vypichnut ziadna + a - vseobecne.

loading...
Předmět Autor Datum
no dobre rano, ved ten serial je vonku uz roky. doteraz si bol kde? nabuduce napis, ze celkom dobry…
fallon 25.03.2020 12:32
fallon
Treba cita s pochopenim, jasne som napisal, ze sem budem davat co som zhliadol v poslednej dobe, tak…
fleg 25.03.2020 13:08
fleg
ano, pozna ho kazdy kto sa aspon minimalne zaujima o film. mozes tu dat ako novinku, ze sa zacina si…
fallon 25.03.2020 13:25
fallon
Prepac, ale chcel by som zdielat tvoje detinske nadsenie ako kazdy pozna nejaky serial, ktory nepatr…
fleg 25.03.2020 13:42
fleg
serial je super, o tom ziadna. videl si aj tu cast netflixovsku, kde si vyberas ako bude dej nasledo… nový
fallon 25.03.2020 14:24
fallon
Je to nastupca Krajnych Medzi (The Outer Limits) z 90 rokov mimuleho storocia Ke krajním mezím bych… poslední
HPET 25.03.2020 14:35
HPET

Treba cita s pochopenim, jasne som napisal, ze sem budem davat co som zhliadol v poslednej dobe, takze kludne sem mozem dat moj pohlad na film z 30 rokov minuleho storocia ak sa mi pacil.
Toto nie je sekcia novinky. A kludne napisem aj o Titanicu...ked ho konecne dopozeram do konca, co sa mi doteraz nikdy nepodarilo.
Btw posledna seria je z roku 2019, takze to az tak stare nie je, ale ano...ja som si BM pozrel cely az tento rok lebo som o dlho odkladal.
Inak myslis, ze ked BM poznas ty, ze ho to musi poznat kazdy?

ano, pozna ho kazdy kto sa aspon minimalne zaujima o film. mozes tu dat ako novinku, ze sa zacina sirit korona. chapem, ze mas svoje roky odzite, ale davat sem roky stary serial a s otvorenymi ustami pozerat aka je to pecka? ale no tak. pozna ho kazdy.

Prepac, ale chcel by som zdielat tvoje detinske nadsenie ako kazdy pozna nejaky serial, ktory nepatri do mainstreamu a nebezal (pokial viem) bezne v nasich TV.
Ked som to sem daval, mal som usta zatvorene a skor som cakal ine postrehy k serialu a pravdupovdiac riesime tu uz chvilku peknu <> a nerozumiem preco to sem tahas.
Namiesto chujovin by si radsej mohol napisat svoj nazor na tento serial (ak uz mas potrebu reagovat), kedze ho videl podla teba kazdy mozno si niekto v tvojom pohlade najde to, co on pri pozerani nevidel.

Je to nastupca Krajnych Medzi (The Outer Limits) z 90 rokov mimuleho storocia

Ke krajním mezím bych to teda alespoň osobně nepřirovnal (nebo jen velmi "krajně", no, možná trochu ano, ale né nastupcem), přesto některé díly krajních mezí byly špičkové ještě k tomu na tu dobu.

Black Mirror je IMHO spíš zaměřen na poukazázání na dopad různých technologií a jeho vývoje na lidstvo, vztahy nebo inviduále. (jestli se nepletu, v každém dílů je poukazané na nějakou technologii).
Black Mirror jsem začal sledovat někdy před 4 rokama. Nekteré dily jsou lepší, nekteré horší , nejmíň se mi líbila poslední série, myslím ze těch 80% na CSFD by si to i zasloužilo.

fallon

Black Mirror:Bandersnatch?

Myslíš to interaktivní kde ovlivňujes dej příběhu? I přesto že nejde zrovna o můj oblíbený díl, nápad dobrej, nekteré části byly povedené a docela pobavili :)

- Epizody na které si vzpomínám a docela ušly byly :

Nosedive

Zajímavost : Někde v polovině dílu (Nosedive), kdyz nastoupí v té půjčovně do toho elektrického auta, tak je palubní deska její ovládání, informace, hlas po nastartování auta komplet v češtině :-) Nevím z jakého důvodu, možná na tom spolupracoval nějaký Čech ..

Playtest
USS Callister
Black Museum
White Christmas

a

Shut Up and Dance

I ta "Rachel, Jack and Ashley Too" docela ušla.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...