Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Netflix Black Mirror

[89518-blackmirror-jpg]
Na tento serial zlozeny z roznych pribehov od roznych tvorcov som sa tesil. Je to nastupca Krajnych Medzi (The Outer Limits) z 90 rokov mimuleho storocia, ktori patri dodnes medzi moje najoblubenejsie. Krajne Medze u mna 90%, nas csfd len 75%, ale ak chcete pozrite si niekde.
Pointa tycho serialov je, ze kazda cast ma hlbsiu filozoficku myslienku, ktoru rozobera.
Hned prva cast z najnovsej serii, ktoru som videl (Striking Vipers) ma navnadila. Myslienka ako sa zalubite do svojho kamosa muza, vo virtualnej realite lebo tam bojuje ako sexy zena je naozaj funky a ma neodskriepitelnu metafyzicku rovinu. Bolo zaujimave sledovat ako sa hlavni hrdinovia vyrovnavali s prezitkami z VR v skutocnom zivote.
Po zhliadnuti niekolkych serii Black mirrou zostal vsak vo mne rozpacity dojem. Uroven Krajnych Medzi urcite neprekonal, striedaju sa tam relaitvne nudne casti. s priemernymi, ale uroven Striking Vipers dosahuju vyrazne menej casti ako bolo u Outer Limits, kde som nudne casti mohol spocitat na prstoch jednej ruky a drviva vacsina bola viac ako zaujimava.
V kazdom pripade odporucam, kto rad riesi zaujimave filozoficke veci a rad sa zamysla po skonceni "filmu" je toto serial vhodny pre neho.
Na CSFD sice celkovo 88%, ale u mna tak 75% vdaka castiam ako Striking Vipers.

Vzhladom na to, ze kazdu cast robil iny tvorca sa nedaju vypichnut ziadna + a - vseobecne.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...