O rumu a jiných dobrotách
Co kdybysme pokecali o něčem úplně jiným, než co furt běží ve zprávách?
Mám rád rum. Jen tak, vychlazený, neředěný, pomalu ucucávat.
Jakej nejlepší jste pili? Co si kupujete na běžný pití, do zásoby do špajzu? Jaký máte rádi?
Za sebe - zatím nejzajímavější byl Don Papa, co mi tady poradila před Vánocama Merlouska. Voňavý po vanilce a karamelu, nádhera.
Na běžný cucání na sobotní večer si dám Heffrona, když neseženu, tak seženu Republicu, ale to není taková sláva, jak z ní někteří dělají, ale furt lepší, než tuzemák. Nebo koupím Morgana. To jsou takový ty běžný, relativně levný rumy, ale furt je to rum, ne bramborák.
Jsem v této oblasti relativně začátečník, takže ještě nemám až takovej přehled, takže budu rád i za zajímavý tipy (nejen chuťově, ale i cenově).
A nemusíme jen o rumu, ale o čemkoliv, co si rádi dáte do čumáku.
Ježíšek mi prinesl Barceló Imperial a vubec to není špatné.
Já se na něj už několikrát díval, díky za tip, příště budu mít odvahu ho koupit. Musím uznat, že ty jejich hranatý flašky jsou pěkný.
Aktuálně sjíždím Don Papa, co mi manželka na podzim koupila a já si slíbil, že ho otevřu až na Vánoce.
Rok 2024 u mna kraloval Demon`s Share, aj ked poznatky mam z roznych rumov.
Zhrnutie.
Demoni su dobri aj 3 aj 6 rocny, cenovy rozdiel 5 eur, chutovo su u mna na rovnakej urovni, takze kludne chodte aj do toho najlacnejsieho a najmladseiho. Naopak 12r nie je sice zly, stoji skoro 2x viac a pomer cena/vykon silne klesa.
Doma mam aj Don Papa Y.O. 10r, cena opat skoro 2 nasobna oproti obycajnemu a chutovo...no sklamanie, neodporucam, je uz dost ostry na mna. Klasicky Don je lepsi.
Pred nedavnom ma na odporucanie sestry zaujal aj Espero Caribean Orange, prijemna cena a vyrazna chut pomaranca, cena okolo 20 eur.
Ak si niekto rad lepi usta za lacny peniaz tak potom kokosovy Hefron, za 10 eur v akcii nie je o com.
Zaujali ma aj asi 3 dalsie rumy, ale nazvy si uz bohuzial nepamatam, kedze som ich nemal doma a ani som sa po nich nepatral, pretoze ak mam chut na rum kupujem Demona.
Zvysok bol taky, ze neurazil, ale nijako neoslnil, akze nazvy si nepamatam.
Hefron jedine klasika. Ty ochucene (podobne jako Demon) mi nechutnaji. U nas stale v akci k dostani za 199, coz je necelych 8 ecek.
Ten tříletý démon, co jsem sebral MM tankovi, je opravdu výborný; stejně ho hodnotí i paní exColombová.
Zamlouvám si další butelku, až se zase příště srazíme.
I ty Brute? Vždyť ten Demon nemá s rumem moc společného. Je to takové navoněné pití s rumovým základem.
Prostě nám to chutná
Dlouhé roky jsem byl z tvrdého alkoholu schopen ucucávat pouze gin. Dnes beru na milost ještě medového Džeka Danielse a toho flegova Démona. Mám rád lahodné pití, ne to, co mi křiví hubu (jakákoliv pálenka, whiska, koňak). Že to není předpisový rum, je mi jedno.