Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem O rumu a jiných dobrotách

Heffron, Republika, Morgan to je hodně velkej lowend a nekvalitní pití. Joke.
Taky je třeba rozlišovat "elixíry" (slabý, šíleně moc cukru-karamelu, melasy... - typ Bucanero, Legendario aj.) a rumy. Elixír není rum, ale směs s rumem. Tlamolep.

Hlavně rum na popíjení fakt nechlaď. Pokojovka. Stejný, jako by jsi pil červený víno ledově vyhlazený. Přijdeš o polovinu chutě. Drinky OK, do cuba libre dávám tak 5 kostek ledu + limetku. Výborný je drink se zázvorovým pivkem + minerálkou. Mojito mě třeba ubec nejede.

Doporučuji:
Zacappa - guatemalskej hodně zprofanovanej rum, ale dobrej. Je to klasika pro tu oblast, těžší chuť, dozrává v sudech po portským
Blue Mauritius - je to jako by jsi pil černou a bílou... má těžší chuť na první košt, ale zároveň je absolutně jemnej, nijak nekope a bez ocasu. To se pije jak voda.
Brugal - můj nejoblíbenější rum na cuba libre. Karamel, ovoce, dominikánská republika. Osobně považuju karibský rumy za nej. Tohle jsem pil v dominikáně a už mi to zůstalo. Je relativně levnej! protože ho moc lidí nezná. Stejně jako Ron Barcelo, ale ten už není tak dobrej (viděl jsem to dokonce prodávat v Mountfieldu).
To je moje oblíbená trojka, ale dobrých rumů jsou desítky a určitě i lepších. Nechlastám závodně a taky je mi líto těch peněz za to, takže ochutnáno mám tak 20 různých rumů maximálně. Třeba Havana nebo Bacardi v "anejo" mi vůbec nechutná. Bílý rumy nepiju vůbec.

Pak si samozřejmě můžeš udělat radost něčím XO = desetiletým, dvacetiletým... chutě jiné, rumy jiné ale stejná značka. Tam už je to ale o tisícovkách kč.
Rum je boží pití! ale nesmiš chlastat, to platí u jakýhokoliv alkoholu :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat