Mne chutna ten Don Papa, jak uz v uvodnim prispevku zminuje Prasak
Jinak ja rumy v podstate objevila az nedavno - tuzemak je dobrej leda do coly, do cukrovi a na domaci likery a nic jineho jsem neznala, do doby nez bozkov prisel s republikou. To uz aspon chutnalo jako rum
No a pak loni na podzim jsme si s kamarady udelali rumovy vikend v Ostrave - nejaka cumenda po meste a vecer hura do restaurace/baru, kde meli velky vyber rumu. Jeden z kamaradu ma rumy rad, tak nam delal pruvodce, postupne objednal 5 ruznych rumu (maly panaky), tak jsme ochutnavali a me chutove nejvic zaujal prave ten Don Papa
Pred mesicem jsme si dali opacko, tentokrat v Olomouci v rumotece, ale tam uz me nic vylozene neoslovilo. Ale v restauraci, kde jsme byli predtim na obede, meli "Kakadu", coz je neco jako rum s bananovou prichuti... to bylo chutove taky docela zajimavy (jen k tomu asi radsi necuchejte, smrdelo to jak redidlo).
Ale jinak kdyz uz jsem zminila ty domaci likery - delate? Jake?
U nas frci "prevence" - bezinkovo-kavovy liker, tu a tam zaexperimentujeme i s necim jinym, jako je treba orechovka, zazvorovice nebo kokosovice Kdysi davno jsme si obcas udelali i domaci vajecnak, ale to uz dlouho nebylo.