Káva na "turka"
Určitě jste se setkaly s tím že hodně lidí a dnes čím dál tim víc odsuzuje přípravu kávy na český způsob jaký všichni známe, je to turek.
Zaráží mě to že všude slyším že je to výmysl čechů ale ne jednou jsem to například v TV viděl provádět lidi i v USA nebo UK filmech, sice velmi zřídka ale přecejen.
Jako velký milovník kávy jsem ponavštěvoval řadu kaváren a kaváren kde jsem si opravdu pochutnal nebylo moc. Většinou když jsem si objednal presso tak mělo celkem spálenou chuť. Ale byli kavárny kde jsem si pochutnal ale do pravého pressa to mělo daleko, byl to větší hrnek než 30ml(pravé presso).
Co si budem,stejně jsem si na kávě pochutnal nejvíc v jedné cukrárně a byl to turek . Stejně tak jsem experimentoval doma, doma máme dnes už snad 30 let starý překapávač ještě který jsem používal taky nějakou dobu pak zkusil moka konvičku a to je sakra přehořklá káva.
Nevím proč ale me u všech ostatních alternativ chybí ten klasický říz kterým se asi pyšní jen turek. Nutno zmínit že teď nemám na mysli kávu z nějakých smetků jménem standart ale na kvalitu si celkem potrpím.
Jak to vidíte vy a co pijete za kávu? :)