Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vovotny vs Rossija 1

Já tyto konotace znám, i když se přiznám, že od Kurta jsem dostal pár nových informací, které si s chutí nastuduji a doplním si celkový náhled.

Na co jsem narážel a co bylo pointou mého příspěvku je, že to Novotný udělal celkem chytře (on je rypák a hovado, ale blbec to fakt není) a vylezlo na povrch, jak je ta naše proruská scéna trapně směšná... Oni dokážou zastávat naprosto protichůdné postoje u dvou principiálně velice, velice podobných věcí a co je na tom to nejvtipnější, snaží se tvářit, že jejich postoje jsou naprosto konzistentní.
Kdyby alespoň řekli: "Hele, máme rádi Rusko, je to náš vzor a alternativa proti tomu v čem žijeme a tak chceme Koněva, protože ho chce Rusko a nechceme pomník Vlasovcům, protože je Rusko nenávidí", tak by to mělo alespoň hlavu a patu a bylo by to férové jednání. Ten pokus o jakési "vysvětlování", že jeden musí zůstat, protože to byl osvoboditel a jeho kontroverze je vedlejší a druhý tam nesmí za Boha stát, protože je kontroverzní a to že je osvoboditel je vedlejší působí neuvěřitelně trapně...

Já bych to už ale spíš připodobnil k "víře", tam se taky moc nehledí na logiku a o tom, že autorita má pravdu se nepochybuje. Vem si, že na tuto vlnu naskakují i lidé jako Karel (viz výše) a to fakt žádný blbec není. Nenávist k dnešnímu uspořádání a poměrům v EU (které já taky nehodnotím zrovna kladně, spíše hodně, ale hodně naopak) jim, podle mého názoru, zatemnila zdravý úsudek natolik, že prostě nejsou schopni vidět rozpor ve vlastních postojích... Ale to je jen můj soukromý názor.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat