Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vovotny vs Rossija 1

Rusáci mají vlasovce za zrádce, ale přitom to byl jejich milovaný vůdce Stalin, kdo je jako první zradil, tedy hodil přes palubu a prohlásil za zrádce a budoucí mrtvoly, když se nenechali zastřelit a v pudu sebezáchovy padli do zajetí. S vyhlídkama na nic dobrýho dostali pak nabídku dostat se ze zajateckýho tábora, i když to byla ďáblova nabídka - jít bojovat. Takže šli i s tímto malým plamínkem naděje a jeho světlo bylo asi nejvíc vidět ve chvíli, kdy pomohli osvobodit Prahu. Žel, vítr z východu ten plamínek sfouknul. Byli stejní, jako všichni jiní - chtěli prostě žít, ale válka jim nadělila volbu jen v tom, čí kulkou zemřou.
A tohle byl (a nejspíš stále je) mezi východní a západní armádou - v Rudé armádě byl voják jen číslo, kus do počtu. V tomto byli ty svině bolševický typický - zaštiťovali se lidem, ale že lid je tvořen právě každým jedincem, to už bylo vedlejší. "Udělej to pro Matku Rus" - jo, pěkná sobecká bestie, co obětuje a požírá svoje děti. Kdyby řekli "udělej to pro soudruhy nahoře", tak je každej pošle do řiti.

Argumentace, že Vlasovci pomáhali vraždit Poláky a další zvěrstva - opět, co mohli ti řadoví vojáci dělat? Opět ďáblova volba - udělej, co chce velitel, nebo kulka. A Novotný chce postavit pomník padlým vojákům, ne samotnýmu Vlasovovi, ale Rusákům to vidno na rovno.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat