Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vovotny vs Rossija 1

Ono je tam toho viacej.

„Vlasovci zaživa upalovali lidi. Zabíjeli Židy, Rusy, Poláky, Němce, Ukrajince. Vy se chystáte vztyčit sochu vrahům,

A kto toto vo vojne nerobil? Cervena armada tiez zabijala Zidov, Rusov, Poliakov a Nemcov. A tiez ma v CR a u nas pomniky. Vo vojne proste nie su dobri a zli. Su len zli a este horsi.
Alebo

Novotný v přímém vstupu blábolí, pitvoří se, plácá do čela a pořád dokola opakuje úplné nesmysly. Pár dní předtím přivezl na ambasádu Ruské federace dopis, ve kterém píše, že “Koněv byl dle drtivé většiny Čechů, kteří se jím vůbec zabývají, mizerný vojevůdce a svině”.

Generál Koněv, osvoboditel Prahy, měl zásadní podíl na porážce nacistického Německa. Za války přišlo o život 30 milionů Sovětů.

A teraz historici.

Český historik Jiří Fidler v Konevovom životopise Osloboditeľ usudzuje, že chýbajúca skúsenosť zo smrtiaceho prostredia zákopov priviedla Koneva k úplnej necitlivosti voči utrpeniu a stratám podriadených vojakov.

Aj podľa ďalšieho historika Zdenka Vališa maršal vynikal veľkými ambíciami, ale tiež bezohľadnosťou. „Mal o pätinu vyššie straty než Žukov, o tretinu vyššie než Rokossovskij a o celú polovicu než Malinovskij,“ porovnával. Pod Konevovým velením padlo asi 700-tisíc vojakov a ďalších bezmála 300-tisíc bolo zajatých. Väčšina sa nevrátila.

Alebo

S neveľkými obeťami dorazil Konev naopak do Prahy. Tentoraz predviedol fantastický výkon, keď sa mu podarilo bleskovo preniknúť do hlbokého tyla ešte neporazeného wehrmachtu a zavčas rána 9. mája 1945 sa objaviť v Prahe.

Deň predtým však povstalecké vedenie uzavrelo s nemeckým velením dohodu, ktorá bola faktickou nemeckou kapituláciou.

Co potvrdzuje fakt, ze Prahu oslobodili Vlasovci, pretoze povstanie stracalo na sile a je zhoda v tom, ze nebyt prichodu 2.divizii pod velenim Bunacenka, kedze Vlasov naopak odmietol podporit povstanie. Zaujimave je preco, kedze jednania prebiehali uz dlho pred vypuknutim povstania a naskyta sa tu logicka odpoved. V povstani mali prevahu komunisti, s ktorymi si Vlasov nevelmi rozumel, nakoniec aj po ich zasahu musel Bunacenko Prahu opustit, ked uz bolo po vsetkom a povstalci ich pomoc uz nepotrebovali. Logicke skor je, ze ustupil najma preto, ze nechcelo byt zajaty Konevovou armadou.

A mam tam dalsi zvast.

Novotný v přímém vstupu bere do ruky jointa (cigaretu marihuany), dává si ho do pusy, ale pak ho odloží.

Autor evidentne spoznal na zlom zabere jointa, ja naopak klasicku cigaretu s tabakom, ale kazdy si budeme tvrdit to co sa nam hodi.

Hodime si este nejake to poloklamstvo.

Moderátor Ruské televize připomněl, že Vlasovci byli válečným tribunálem v Norimberku uznáni za válečné zločince, vypalovali vesnice a mučili obyvatelstvo, včetně Čechů.

To o Norimberku je naozaj loz, ze niekoho mucili, ze nieco zapalili o tom nepochybujem, vo vojne to robil kazdy a vraciame sa na uvod.

A mame to dalsie klamstvo.

Prozatímní československá vláda s vlasovci nechtěla mít nic společného a Buňačenka vyzvala, aby své jednotky z Prahy stáhl.

To nie je pravda, vyzvali o na to komousi v povstani a to nebola ziadna vlada, pretoze exilovu a medzinarocne uznavanu sme mali v Londyne.

Mna mrzi, ze Novotny sa lepsie nepripravil, ponal to po svojom a Rusom mohol pripomenut ako nepomohli Polskemu povstaniu vo Varsave a pozerali sa z brehu rieky ako Nemci decimuju 200k Poliakov hoci im nic nebranilo v dalsom postupe. Rokossovskij vsak musel posluchat Bulganina, pretoze ten bol priamo podriadeny Stalinovi.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...