Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Proč je dnešní klima "dobře" a případná změna "špatně"?

Protože teď je prostě taková módní vlna myslet si, že si člověk bude připadat chytrej, když bude popírat vědecká fakta z oborů, o kterých ví vlastně prd - možná protože jich jsou lidi asi nějak přesyceni. Tudíž očkování je nebezpečná blbost, místo nějaké rozumné úvahy je lepší si přečíst horoskop, evoluce je "pouhá teorie", vliv člověka na klima je "mediální fikce" a politická hra, přistání na Měsíci je nahrané, 11. září taky, v kuřatech jsou antibiotika, atd atd.

Samozřejmě ne každý je schopen přijmout, že náš "rozumný" lidský druh komplexně a nadlouho rozesral fungování celé planety srovnatelně, jako když to do nás napálil pořádnej asteroid, tak to všelijak okecává, no. Zní líbivě ty okecávky, od pána lékaře, žejo? Jo, i kdybychom na fleku přestali spotřebovávat zdroje tím šíleným tempem, tak už nic stejně nezachráníme, takže proč se teda vůbec nějakou udržitelností zabývat. Bezva argumentace. Nachlup stejně účelová jako od těch komunistů na Rokerově obrázku, až na to, že obráceně.

Apropos, když omarodím nebo se zraním, mám jít spíš za nějakým klimatologem, nebo za geologem, aby mi jistě lépe než lékař řekl, co je se mnou v nepořádku a co se s tím dá dělat?:-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat