Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hledá se dítě

Já proti tobě nic používat nebudu. Jen kdyby ti policajti trvali na tom, že jsi na stopce prostě nezastavil, tak taháš za kratší konec ty. Oni byli (nejspíš) dva a při řešení přestupku ve správním by si dosvědčili že jsi nezastavil a platil bys jak mourovatý.
No a na tom příkladu s (ne)připoutáním to ilustruje to, čeho jsou policajti někdy (obávám se že i často) schopní. Zkusili to na tebe, někdo bojácnější by se s nimi radši nehádal no a dostal by pokutu. Neprávem. Nediv se, že když se lidi s takovýmto podlým jednáním setkávají, že se pak brání i když nejsou tak úplně v právu.
A jaké světlo vrhne na policii nedávný případ co (naštěstí) řešily až soudy? Situace:
hlídka zastavila řidiče, dali mu dýchnout, něco málo nadýchal (ušetři si klávesnici, nehájím ho!). Podle předpisů měli zkoušku asi po 10 min opakovat. Na to policajt zapomněl, tudíž by důkaz nebyl "validní". Tak potom na stanici upravil záznam tak, že ten řidič druhou zkoušku a krevní test odmítl. Dostal pak samozřejmě pokutu jak kráva. Jenže ten řidič měl záznam a zcela pochopitelně se bránil.
Výsledek? Policajt mimo službu a snad dostal podmínku nebo tak něco.
Závěr - řidič pod vlivem je sráč co neměl na silnici nic dělat, ale chceme-li ho postihovat, nechť se tak děje na základě zákona a ne že si policajt něco na stanici zfalšuje a vymyslí... Neříkám, že to dělají všichni policajti; ale opakuji. To, že jsou zainteresováni na "čárkách" a objemu pokut k takovýmto podfukům svádí a při styku s policií platí, že je třeba nejvyšší ostražitost a už jen kvůli těm "čárkám" se jim nevydám zadarmo.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat