Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hledá se dítě

Trosku divna argumentacia...ak niekto nema pas a ty nevies z akej zeme pochadza kam ho chces vyhostit? Prijme ho niekto vobec? Neprijme. Ak vyhlasi, ze je Iranec vase urady mu to napisu do kolonky statna prislusnost? Myslis, ze takto to funguje? Ja si to nemyslim. Myslis, ze Iran prijme takehoto obcana, ktoreho identita nie je potvrdena?
Prenesme sa v case o rok dozadu.
Mame tu utecenca, ten tu spacha zlocin. Odsedi si trest (aspon dufam, ze ho za odmenu nechces poslat domov) a CR ho chce vyhostit. Ale kam, ked nema ziadne papiere a nie je mozne overit si jeho totoznost? Ok dajme tomu, ze papiere mal a vieme, ze je napriklad z Ugandy. V Ugande vladne chaos a hrozi mu tam mucenie (to vyhlasi on) a na zaklade medzinarodnych dohod sa CR zaviazala, ze nebude ludi deportovat do krajin, kde mu hrozi smrt, ci mucenie. Vyhostenim by CR poprela tento zavazok. Takze opat k vyhosteniu nedojde.
Skus mi vymenovat, co sa zmeni po novele.

Tady Fleg poměrně jasně sděluje, že absence pasu na věci nic nemění, pokud je takový člověk už na území našeho státu.

Zvrácené to svým způsobem je, protože tito lidé zneužívají systém. Je to stejné, jako když tě vyfotil radar a ty ses vydal na úřad s historkou o osobě blízké.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat