Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem ČR musí zavést institut strpění cizince

Nebola.
Opat mas nazor a ani sa sa neobtazoval zistovat si fakty z inych zdrojov.

O financovaní Čaputovej kampane sa dá na internete nájsť pomerne dosť konšpirácií, jednu z tých posledných šíril napríklad spevák Marián Greksa. Postavil ju na tom, že na Čaputovej kampani pracovala aj agentúra Shaviv Strategy and Campaigns, ktorá podľa jeho informácií „v prípade neúspechu dostane iba cca 800 000 eur, v prípade úspešnej kampane cca 1 600 000 eur“.
Shaviv si v skutočnosti za konzultačné služby vyfakturoval ešte v októbri 12 500 eur. Denník N o úlohe agentúry v Čaputovej kampani písal už vo februári. Pre Čaputovú pracoval konzultant Michal Repa, ktorý bol zapojený aj v kampani bratislavského primátora Matúša Valla.

Už vtedy sa písalo, že Shaviv pracoval aj pre krajne pravicovú Slobodnú stranu Rakúska (FPÖ) v kampani pred parlamentnými voľbami v roku 2017. No na svojom kanáli na Youtube sa agentúra chváli aj volebnými šotmi strany Skok Juraja Miškova pred voľbami v roku 2016.

Co sa tyka penazi.

Podľa monitoringu Transparency International dosiahli výdavky na Čaputovej kampaň do 21. marca vrátane tretích strán výšku 530-tisíc eur.

Odkiaľ Čaputová peniaze má? Jej kampaň bola najúspešnejšia v získavaní drobných darcov. Priamo na jej transparentný účet jej peniaze darovalo 5265 ľudí, spolu prispeli sumou 270-tisíc eur a nakoniec naplnili limit. Ďalšie peniaze pre Čaputovej kampaň zbierali preto cez aktivistu Michala Styka ako tretiu stranu. Na jeho transparentný účet poslalo ďalších 530 ľudí viac ako 40-tisíc eur.

To znamená, že viac ako 300-tisíc eur získala Čaputová od menších darcov, ktorí jej priemerne poslali asi 50 eur.
Takze podla teba sa za 12500 eur spravit z neznamej zeny prezidentka;o)?

Medzi ďalších výrazných sponzorov Čaputovej kampane patrí jej strana Progresívne Slovensko (podľa transparentných účtov na kampaň vynaložili asi 230-tisíc eur), podpredseda PS Michal Truban (asi 37-tisíc eur) či predseda strany Ivan Štefunko (vyše 15-tisíc eur).

Toto su informacie z marca 2019, kedy sa na nu utocilo vo velkom.Ides uz s krizkom po funuse, pretoze toto uz na nu skusali.

Čaputovej robí kampaň izraelská agentúra, ktorej majiteľ je zapletený do pokusu o štátny prevrat v Čiernej hore. Blaha: Toto je bezpečnostné riziko pre SR!

alebo

Reprezentantom izraelskej agentúry na Slovensku je istý Michal Repa, ktorý otvorene priznáva, že je hlavným strategickým mediálnym poradcom v kampani Zuzany Čaputovej. Zakladateľom a hlavným aktérom „Shaviv Strategy and Campaigns“ je izraelský občan Aron Shaviv, ktorý stál za zvolením aktuálneho izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, keď mu zabezpečil kolosálnu mediálnu kampaň. Netanjahu je známy svojimi krajne pravicovými a nacionalistickými postojmi.

Závažnejšie však je, že Aron Shaviv podľa všetkého stál aj za pokusom o štátny prevrat v Čiernej hore, kvôli čomu ho čiernohorské úrady stále evidujú a vyšetrujú ako podozrivú osobu. Aron Shaviv mal byť v spolupráci s agentom CIA (Assad) dokonca zapletený aj do pokusu o atentát na čiernohorského predsedu vlády, o čom informoval britský denník „The Guardian“. Agentúra Shaviv pomáhala v mediálnej kampani aj krajne pravicovej rakúskej Strane Slobodných (FPÖ).

Vsetko stare pol roka, momentalne sa to vytiahlo na PS/Spolu pretoze na Caputovu uz je zbytocne utocit, takze sa to pred volbami vytahuje na potencionalne najsilnejsiu opozicnu stranu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat