Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem ČR musí zavést institut strpění cizince

Trosku divna argumentacia...ak niekto nema pas a ty nevies z akej zeme pochadza kam ho chces vyhostit? Prijme ho niekto vobec? Neprijme. Ak vyhlasi, ze je Iranec vase urady mu to napisu do kolonky statna prislusnost? Myslis, ze takto to funguje? Ja si to nemyslim. Myslis, ze Iran prijme takehoto obcana, ktoreho identita nie je potvrdena?

Promiň, ale tys nesledoval, co se dělo a děje? Samozřejmě, že jej přijmeš, protože je to "běženec", který prchá před válkou tak rychle, že doklady nechal doma. Značkové oblečení a iPhon si nezapoměl.

Ok dajme tomu, ze papiere mal a vieme, ze je napriklad z Ugandy. V Ugande vladne chaos a hrozi mu tam mucenie (to vyhlasi on) a na zaklade medzinarodnych dohod sa CR zaviazala, ze nebude ludi deportovat do krajin, kde mu hrozi smrt, ci mucenie. Vyhostenim by CR poprela tento zavazok. Takze opat k vyhosteniu nedojde.

Máme tu tuny lidí třeba ze Sýrie. V Rakousku nedávno navrhovali, že by vyhostili azylanty, kteří byli přijati jako běženci a přesto si klidně do Sýrie jezdí na návštěvy několikrát ročně. Takovým hrozí mučení a smrt nebo je to jen zneužívání stavu a jsou to obyčejní ekonomičntí migranti jako velká většina ostatních?

---

Máš pravdu. ČR nebude zavádět status "strpení", ale současné znění zákona se po implementaci novely z EU podstatně změní v neprospěch pravomocí státu. Takto je to pro tebe pochopitelnější?

Cituji z novely:
Cizinec, kterému nelze udělit azyl … a cizinec, kterému byl odňat azyl … Tento cizinec je oprávněn požádat o potvrzení o strpění.
Takže kecy o tom, že status strpěnce umožňuje rychlejší deportaci jsou nesmysl. Sebereš mu azyl a on požádá o status strpění a bude se o něj soudit. Má na to právo. Soud se potáhne roky. A kromě nákladů na strpěnce budeš platit i náklady na soud, protože strpěnec má kromě zdravotního, dávek apod. nárok i na placení soudních nákladů.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat