Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem ČR musí zavést institut strpění cizince

JaFi..prave od teba by som ocakaval korektnejsiu diskusiu.
Vratme sa k meritu veci...Okamura tvrdi, ze CR ide zavadzat institut strpenia cudzinca.
Okamura klame. Vy uz tento institut davno mate.
Paragraf 78b vase Azyloveho zakona sa totizto vola Strpeni na uzemi, takze pravdu ma bahno a cely ten krik je v podstate burkou v pohari vody.
A podme sa pozriet na tu novinku teda.

Cizinec, kterému nelze udělit azyl podle § 15 odst. 3 písm. c) nebo d), a cizinec, kterému byl odňat azyl podle § 17 odst. 1 písm. i) a j), je v případě, že by jinak splňoval důvody pro udělení nebo ponechání azylu, způsobilý k právům uvedeným v článcích 3, 4, 16, 22, 31, 32 a 33 mezinárodní smlouvy22). Tento cizinec je oprávněn požádat o potvrzení o strpění na území podle § 78b, pokud doloží adresu místa hlášeného pobytu na území. Dobu strpění na území stanoví ministerstvo na dobu nezbytně nutnou a je oprávněno dobu strpění na území opakovaně prodlužovat. Ustanovení § 78d odst. 2 až 6 a § 79 odst. 5 se neuplatní.

Co vlastne nove prinasa tato uprava? Velmi zjednodusene sa da povedat, ze nic, pravnici samozrejme budu protestovat.
Nie som si ani velmi isty dvoma vecami. Zakon hovori o prave poziadat o tento institut, ale nikde neuklada statu povinnost ho udelit a ani dobu, na ktoru ho ma udelit. Ok berme to tak, ze to stat urobit musi, pretoze tato novela naznacuje, akoby stat mal povinnost nieco take vydat. Co, ked vyda potvrdenie na 1 tyzden?
Druhe sporne tvrdenie je, ze ci institut strpenia opravnuje ziadatela na akusi podporu. Dostavaju vobec azylanti od CR nejaku financnu podporu? Ja netusim. Ak ano ma narok na tuto podporu aj strpenec? To by som netvrdil.
Neviem, ci to tu bolo spominane, ale dovod preco sa toto vsetko deje pochadza prave z CR a ide o toho Cecenca, ktorehe ste odsudili za opakovany trestny cin a zobrali mu azyl a on zazaloval CR. Vzhladom na nejednotnost legislativ clenskych statov EU v takychto pripadoch (dalsie 3 boli z Belgicka) sa EU pokusa zjednotit legislativu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat