Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem ČR musí zavést institut strpění cizince

A cital si to vobec Karle?
Pretoze zase nieco bombasticky prinasas ako novinku a ja tam nic nove nevidim.
Zenevska konvencia odporuca navracat/nedeportovat utecencov spat do statov, kde im hrozi mucenie alebo neludske zaobchadzanie.
Toto sa defacto dodrziava a dodrziavalo aj pred uteceneckou krizou. Alebo ukaz mi pripad statu z EU, ktory niekoho vyhostil do takejto krajiny.
Momentalna "novinka" je v tom, ze ak utecenec spacha zlocin (pripadne je nebezcpecny pre stat), ma stale statut utecenca a nemal by podla Zenevskej konvencie byt vyhosteni na uzemie statu, kde mu hrozi mucenie. To je cele, a je to zmena, ktora nic nove a zasadne neprinasa. V praxi asi to, ze Iracana nebudes moct vyhostit naspat do Iraku ak by mu tam hrozilo mucenie alebo neludske zaobchadzanie.
To vsak zdaleka neznamena, ze nemoze byt vyhosteni vobec. Navyse zlocinca zavries aj tak do kriminalu a nebudes ho za prepadnutie, ci vrazdu vyhostovat len, to je snad logicke nie? Ak zisitis, ze utecene je zlocinec, ale zlocin spachal na uzemi svojho statu mozes ho stale vyhostit...akurat by si pritom mal dodrzat zasada Zenevskej konvencie.
S tym vyhostenim je to v praxi aj tak problem, ale iny...kam vyhostovat utecencov, ktorych tu nechces a nechce ich nikto s tym zapasime uz peknych par rokov.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat