Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak to tedy je?

Flegu, pokud budeme fungovat jako Spojené státy Evropské, pak je to správné, jedna vláda, jedny (federální) zákony, OK. Ale pokud jsme spolek všelijakých států s naprosto odlišnými "zájmy", je politické tlačení z brusele opravdu diktát ("nevezmete připrchlíky, nedostanete dotace na dálnice!").

Pokud i tím europarlamentem projde něco, co se nám (státu) vůbec nemusí líbit, můžeme akorát tak držet hubu a krok, většina byla pro, všichni naši sice proti ale je nám to houby platné. Přeženu (silně, silně přeženu!): kdyby tam schválili, že každá země eu, která nemá moře, musí povinně zavést daň na "riziko tsunami" a platit do bruselské kasy x% svého státního rozpočtu, nezmůžeme proti tomu nic.

Můj dlouhodobý názor znáš. EHS beru všemi deseti. EU ani náhodou. Oni si ti federalisti (později bezpohlavní a beznárodní uni-státníci) opravdu myslí, že "vyrobí" superstát s 500mio dušemi? Tahle jejich snaha (..chápu, oni by byli první mezi prvními) povede akorát k tomu, že se to kompletně zhroutí, viz brexit, Salvini, nárůst "xenofobních" stran atd.

Doufám/věřím, že se společného superstátu nedožiju. Asi bych na stará kolena zvedl kramle :-(

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat