Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Život ve vesmíru.

logicky musí obývat vesmír až do jeho konce

- To zalezi od toho, jestli teorie multi-vesmiru je spravna (osobne se priklanim k teorii multiplikace vesmiru. Diky kvantové mechanice jiz vime, ze se jedna castice muze nechazet na vice mistech najednou a to klidne i 5miliard svetelnych let daleko kdyz neni kuprikladu "observovana" a ze je castice ktera dokaze prekonat rychlost svetla). Jinak aby neco melo nejaky konec, by nejdrive musel mit zacatek. (na co se pokousi dojit treba v CERNU. Jsou veci, které nemuze clovek tzv "observovat", tak pouziva stroje.).
* V cernu se vlastne pokousi o rekonstrukci receno v prikladu po strazce 2 automobilu které proti sobe rozjedou v rychlosti 200 Km a pokousi po srazce se pokousi zjistit v jakém stavu byly ti pasazeri pred srazkou . Az se jim to podari, tak mame neco cemu by se dalo rikat "pocatek" :-)

dostane mimo domovskou planetu ale těch zbylých 0,01% zkolonizuje jinou planetu

- Uz i 0.01% v kosmickém meritku je docela hodne velka sance a kdyz tomu pripoctu jaké budeme mit v té dobe znalosti v oblasti ADN, neurologii etc myslim ze pro rozmnozeni nebude clovek, jakoz to osoba k rozmnozeni ani potreba :-) (zpravidla v tomto meritku je tech 0 tak minimalne 16).
* Takle by stacilo najit nejakou exoplanetu, zasadit ADN cloveka a pockat par miliard let treba u nejaké cerné diry kde o proti gravitaci na té EXO planete pro tebe nebude skoro platit cas. (nebo dosahnout rychlosti fotonu, ale to je nepravdepodobné, tereticky by pro tebe neplatil cas, cim by ses dostal do dalsiho paradoxu jelikoz by jsi nemel budocnost.

- To mi pripomina teorii "vekého filtru" kde se spekuluje, jestli jakoz to civilizace musime prekrocit nejaky "filtr" nez nas nejaka vyspelejsi civilizace bude kontaktovat. Nebo paradox reality kde clovek ma jen roli postavit jakou si dalnici pro jinou civilizaci ktera zde zbyde po nas.
* Ono v realite vesmir vubec nevypada tak jak ho vidime v kosmu (nebo spise makro_kosmu ve kterém muzeme pozorovat to samé co v kosmu pod tunelovim mikroskopem), vypada pro nas tak, jak ho vidi clovek (ve vlastne vytvorené realite ziskany observaci). Takova vcela by ho videla uplne jinak (coz otvira a zaroven uzavira nekteré perspektivy), tak jak mozny jiny zivocisny druh "odjinud", nebo jiny druh komunikace viz Prasak ze by mohlo dojit k nemoznosti komunikace..

Vlevo clovek, prava strana hmyz/vcela :
* A to je jen rostlina ..
[87711-clovek-vs-vcela-png]

PS: Opraveny link na Fermiho paradox: https://cs.wikipedia.org/wiki/Fermiho_paradox .
Zdroj Wikipedia :
K návrhu rozřešení Fermiho paradoxu nejsou nutné pokročilé znalosti matematiky a fyziky, a proto se mnohá řešení objevila poprvé ve sci-fi literatuře a až později byla publikována v literatuře odborné.
[3] Různé teorie vysvětlující Fermiho paradox lze v zásadě rozdělit do tří skupin:


1) mimozemšťané neexistují (každá civilizace je po nějaké době zničena)
2) mimozemšťané existují, ale dosud nedošlo ke kontaktu
3) mimozemšťané existují a část lidstva s nimi komunikuje

.. zbytek je rozepsan v uvedeném "Paradox fermi".

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat