Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Život ve vesmíru.

Ta poslední proměnná, tedy L, to bude asi největší problém toho všeho - jako lidstvo umíme komunikovat na větší vzdálenosti zhruba něco kolem stovky let, což je jen okamžik v existenci lidstva a samo lidstvo je prakticky taky jen chvilička v existenci života vyšší úrovně na Zemi. Tou vyšší úrovní myslím i dinosaury (přece jen je to víc, než řasy v moři) a dinosauři tu byli několik milionů let. Takže pravděpodobnost setkání dvou vesmírných civilizací je velmi mizivá - vzdálenost a vhodný časově technologický okamžik. Takže mimozemšťani tady klidně mohli být už dávno a našli tu jen tupý ještěry.

Když však vezmeme v úvahu teorie, že nás navštívili v době starýho Egypta a Aztéků, kteří je pak kvůli technologii považovali za bohy, tak jsme tehdy pro ně byli něco jako křováci, který poprvé v životě uvidí bělocha, co přiletí vrtulníkem s navigací, smartphonem a automatickou puškou. Takže běloch prozkoumá křováky, způsob jejich života, pomůže jim postavit pár chatrčí, ale pak se vrátí domů a nebude se vracet, protože za cesta za křovákem je daleko, drahá, tak proč vlastně tam jezdit znova, když jsou ti křováci úplně blbí?

A to znovu asi opakuji, ještě je tu faktor obyvatelnosti naší planety pro mimozemšťany, zda by tu přežili. Kyslík je toxický plyn (je to metabolický jed), takže pobyt u nás by může být pro ně dlouhodobě neudržitelný.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat