Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Skaza civilizacie v blizkej dobe

S vodou sa strasi uz roky, je jej naozaj menej, ale...nie je nahodou cela Zem uzavrety ekosystem? Voda sa proste nestraca, len sa presuva medzi nebom a zemou, aj ked vodu vypijeme tak stale plati zakon zachovania energie...proste vody na zemi neubuda, mozno je jej menej v atmosfere, viacej v moriach, menej v zemi, takze navonok sa to javi ako sucho, ale urcite nam nemizne dakde vo vesmire. O vodu sa teda nebojim, aj ked je mozne, ze budeme musiet vo velkom odsolovat v buducnosti (mozno my nie, ale primorske staty ano). Vody je a bude stale dost, otazka je ako bude dostupna.

- Jenze ta voda se musi cistit a ten bordel nekam davat. V nasem pripade jde hlavne o sladkou, pitnou vodu ktera tvori nejmensi % vody na zemi vubec. Nahlej ubytek zdroju vody v africe muzeme pozorovat uz posledni desetileti kde posledni kohoutky drzi mistni bosové . (takze urcite budeme celit migraci za vodou)
- Také musis brat v potaz, ze je neco jiného kdyz ti zaprsi 10x za 1 mesic, nebo jen 1x ale stejny obsah vody a to za 10 minut. Ten dopad rozdilu je katasrofalni i kdyz jde o stejny objem vody.
- Tento ubytek vody bude, uz ma silny dopad na zemedelstvi ted. Ve spanelsku uz to ted povazuji za katastrofu, nekteri uz ted musi vyprazdovat stodolni zalohy.
* S tim jak se ted kazdej rve do vesmiru, priprave prvnich kolonizaci, bych rekl ze ty katastrofy prijdou driv nez si myslime a ze plan B na zachranu lidstva je jiz nejakou dobu v plném proudu. Nez zcela vyhynem, jen zasadime seminko (adn) cloveka na jiné exoplanete a budeme doufat ze tentokrat to "snad" dopadne jinak ..

(Zemi musime stejne driv nebo pozdeji opustit kvuli ciklu zivotnosti slunce. Jelikoz az slunce dosáhne tzv stadia "Cerveného obra" (Red Giant), tak svou velikost pak zvetsi natolik, ze pohlti veskeré vnitrni planety slunecni soustavy. Nejdrive venusi a merkur a nasledovne i zemi ..)

[2568804.jpg]

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat