Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mobily - budou k něčemu?

Což o to, když někdo nebere telefony, pokud telefonát nečeká, to se ještě dá pochopit. Ale stalo se mi, že jsem chtěl odpovědět na inzerát, tak jsem volal na udané telefonní číslo a dovolal jsem se taky až asi napošesté (nevím jestli jsem nakonec neposílal mejl a až poté se mi podařilo dovolat, zřejmě protože si ten dotyčný spojil to číslo s tím mejlem), protože se dotyčnému nechtělo zvedat neznámé číslo. Proč to teda do toho inzerátu uváděl jako kontakt. Neni to poprvé, co se mi něco takového stalo, ale většinou stačilo zkoušet to napodruhé.

Neznámá čísla zvedám stejně jako ta známá (dovolat se mi není jednoduché, to uznávám), neznámému číslu se nepředstavuju (známému pro změnu není potřeba se představovat), jenom říkám prosím, myslím že i podle etikety se má představit člověk na druhém konci drátu, tedy ten, který chce rozhovor zahájit. Myslím, že opačně je to akorát u firem, kde se sluší po zvednutí se představit jménem člověka i firmy (stejně ale se musím ubezpečovat (dovolal jsem se prosím do ...), protože oni to mají jako takovou frázi, které neni rozumnět).

Příchozí hovory by snad neměly nic stát. Nevím, jestli ještě existují hovory na účet volaného, a pokud ano, jestli se poznají (logika by nasvědčovala, že by se poznat měly). Takže si klidně vyposlechnu neodolatelnou nabídku, a řeknu, že mě nezaujala. Naposledy mi s tím člověk na druhém konci praštil bez rozloučení, to nesvědčí o dobré kultuře ve firmě bohemia energy (oni jsou asi placeni od kusu, a ze mě jim nic nepůjde, ale přecejenom by se slušelo hovor ukončit nějakou zvořilostní frází, alespoň nashledanou, když nic jiného). Občas se mi dovolaji lidi, kteří se spletli v čísle, nebo něco jiného.

Tomu třetímu nevěřím, respektive nevěřim, že to udělal telefonát, spíš bych tipoval na nějaké překliknutí se, namísto vytočení čísla jeho smazání, ono to obvykle není tak těžké. Určitou prevencí je mít uložená čísla ještě někde v sešítku (nebo ve 21. století v počítačovém sešitě), to kdyby mobil náhodou přejel tank nebo spadnul do žumpy (přičemž to kryje právě i nechtěné smazání).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat